Arbetsledare till vårt centralkök

Arbetsbeskrivning

Aneby kommun söker
Arbetsledare till Driftenhetens Centralkök

Ett gott liv i en hållbar kommun förutsätter att vi fortsätter att göra ”vanliga saker ovanligt bra”, vilken mat som tillagas, hur den tillagas och serveras till alla kommunens barn och äldre är mycket viktigt! Upplevelsen av och kring måltiden är direkt och ställer stora krav på vår kunnighet och förmåga.

Lite data om oss:
Vi serverar 1100 portioner dagligen, 900 till våra gäster förskole-, och skolbarn, 200 till våra äldre gäster. I Centralköket produceras all mat, Vi har ett välutvecklat kyldmat-system.

Driftenheten består av enhetschefen, en arbetsledare för städ och en för kök, den senare har en samordnare som stöd. Enheten ingår i den Kommunala Service Avdelningen (KSA).

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som tillsammans med vår duktiga personal säkerställer och utvecklar vår förmåga att ge alla våra gäster en god nyttig och väl avvägd daglig kost. Nyckeln i att åstadkomma detta är vårt centralkök där du kommer att ha det övergripande ansvaret.

Funktionen innebär att leda och utveckla arbetet i vårt centralkök.

Arbetsuppgifter:
• Ansvara för att tillsammans med personalen över tid säkerställa att vi på ett lockande sätt serverar god, näringsriktig mat i rätt mängd i rätt tid till alla våra gäster alla dagar.
• Skapa struktur, lugn, arbetsglädje och yrkesstolthet hos all personal.
• Vara en naturligt öppen, utvecklingsinriktad och ansvarfull förebild i det dagliga arbetet.
• Tillsammans med driftchef, samordnare och ekonom vara delaktig i budgetarbetet.
• Tillsammans med driftchef och samordnare planera och driva effektivitets- och kvalitetshöjande förbättringsarbeten.
• Skapa och driva matråd, formulera och genomföra enkätundersökningar.
• Ansvara för matsedelsplaneringen, skapa matsedlar och recept, energi- och näringsberäkna i kostdataprogram, anpassat enligt riktlinjer för vad en bra måltid ska innehålla för förskola, skola och äldreomsorg.
• Ansvara för att beställa varor så att det alltid finns hemma, säsongsvarierat, rätt ekologisk mängd.
• Ansvara för att personalen utvecklas och når en allt högre grad av professionalitet.
• Ansvara för semesterplanering, bemanning vid sjukdom i centralköket och ytterköken.
• Ansvara för att nya medarbetare och vikarier har god kännedom om rutiner och egenkontrollprogram i centralköket och ytterköken.
• Ansvara för internrevision av egenkontroll, genomföra provtagningar i centralköket och ytterköken.
• I så hög grad som möjligt aktivt vara en i teamet i den dagliga produktionen.
• Kontrollera och attestera fakturor

KVALIFIKATIONER
Adekvat utbildning och erfarenhet från liknande befattningar krävs.
Kunskap i näringslära och kostdataprogram är meriterande.

ÖVRIGT
Eventuell kontakt från rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Aneby Kommun Aneby
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Månadslön
  • Heltid. Dagtid. Tillsvidareanställning
  • Publicerat: 1 juli 2014

Liknande jobb


Kock/kokerska

20 augusti 2010

Kock till lunch och catering

23 augusti 2010

Kock/kokerska

24 augusti 2010

Kock/Kokerska

20 augusti 2010