Enhetschef

Arbetsbeskrivning

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fyra affärsområden och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara i Malmö stads växel. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat.

Skolrestauranger har omkring 350 anställda och serverar dagligen närmare 45 000 portioner mat, som tillagas i ett 90-tal kök. Vårt mål är nöjda matgäster och detta kräver en ständig dialog och öppenhet mot alla våra gäster, stora som små. Vi arbetar långsiktigt mot målet att 100 procent av alla livsmedelsinköp ska vara ekologiska.



ARBETSUPPGIFTER
Malmö stad står inför stora utmaningar då staden växer och prognosen visar mot en ovanligt stor befolkningsökning de närmaste åren, för Skolrestaurangers del handlar det om en stor ökning av antalet barn i skolorna och därmed fler portioner som ska tillagas och serveras, både i befintliga och nya kök.

Avdelningen Skolrestauranger är indelad i tre enheter, med ca 30 kök i varje enhet. Varje enhet är indelad i åtta sektioner, vilka leds av åtta sektionschefer. Enhetschefens roll är att genom sektionscheferna leda arbetet inom enheten.

Arbetet innefattar följande arbetsuppgifter:
• Utveckla och följa upp kvalité och service.
• Kontinuerlig dialog med våra kunder.
• Leda, utveckla, inspirerar, stötta, planera och entusiasmera sektionschefer, kockar och skolmåltidsbiträde.
• Budgetarbete, bemanningsplanering och resultatuppföljning.
• Utveckla, rationalisera och aktivt delta i framtagande och uppfyllnad av mål, projekt, processer och aktiviteter för verksamheten.
• Ha en helhetssyn för stadens och verksamhetens bästa i utvecklings- och förändringsarbete.
• Att aktivt ingå i Skolrestaurangers ledningsgrupp. Du rapporterar till avdelningschefen.


KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som enhetschef måste du vara intresserad av långsiktigt utvecklings- och förändringsarbete, ha ett lösningsorienterat arbetssätt och ha en mycket god förmåga att tänka nytt och med ett omvärldsperspektiv. Att du har ett genuint intresse för mat, kvalitet och service är en självklarthet. Du är en god ledare, som klarar av att peka ut riktning åt andra, sätter lämpliga normer för beteende och delgerar arbete på ett korrekt och rättvist sätt.
Du motiverar andra och ger råd, stöd och möjligheter till utveckling. Självklart är du en teamstödjare, som visar du intresse och förståelse för andra, skapar laganda och visar respekt för andra gruppmedlemmars åsikter och bidrag. Ditt ledarskap genomsyras av respekt, engagemang och kreativitet.

I rollen som enhetschef krävs att du klarar av att upprätthålla etik och värderingar, visar integritet, samt främjar och försvarar lika möjligheter och visar alla respekt. Du uppmuntrar organisatoriskt och individuellt ansvar gentemot samhället och miljön inom ramarna för verksamheten.

Eftersom du kommer att ha många kontakter internt och externt är det viktigt att du är förtroendegivande, har ett positivt förhållningssätt och skapar goda relationer till de människor du möter i ditt arbete. Du använder gärna humor för att förstärka relationerna till andra och fungerar väl med personer på olika nivåer. Att ha hög kundtillfredställelse är viktigt för dig, därför sätter du höga normer för kvalitet och kvantitet.

Du lär dig snabbt nya uppgifter och har lätt att memorera, förstå och sortera information från olika håll. Du är bra på att föra vidare kunskap i alla former till din organisation. Samtidigt söker du möjligheter till förbättring av organisationen och uppfinner effektiva förändringsinitiativ. Det gör du genom att vara strategisk och målmedveten med en positiv attityd med en helhetssyn för verksamheten. Du arbetar produktivt i en pressad miljö, har kontroll över dina känslor i svåra situationer, samt balanserar kraven i arbets- och privatliv.

För tjänsten krävs:
• Akademisk examen inom kostområdet.
• 5 års arbetslivserfarenhet inom storhushåll eller inom restaurangbranschen som kostekonom eller likvärdigt i ledande ställning.
• 3 års arbetslivserfarenhet i politiskt styrd organisation.
• Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.
• Goda datakunskaper.
• B-körkort.
Meriterande är
• Dokumenterat genomfört utvecklingsprojekt inom kostområdet

ÖVRIGT
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Kontaktpersoner på detta företaget

Enhetschef Maria Johansson
040-34 64 97
Enhetschef Michael Egly
040-34 30 69
Avdelningschef Helene Löfven
040-34 30 73
Sektionschef Suzan Burchardt
0709-15 26 14
Sektionschef Magnus Stenquist
0733-618589
Sektionschef Enrique Urra
0708-742004
Avdelningschef Gertrud Sonesson-Wessman
040-343073
Avdelningschef Gertrud Sonesson-Wessman
040-343073
Upphandlingschef Gabriella Manieri
040-341753

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Malmö stad, Skolrestauranger Malmö
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Enligt avtal.
  • Heltid. Dagtid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Publicerat: 18 augusti 2016

Besöksadress

August Palms plats 1 Malmö
None

Postadress

August Palms plats 1
Malmö, 20580

Liknande jobb


Housekeeping Teamleder

Housekeeping Teamleder

25 juli 2023