Enhetschef till kosten

Enhetschef till kosten

Arbetsbeskrivning

Karlskoga kommun söker en enhetschef kost (100 %) med placering på Samhälle och serviceförvaltningens kostverksamhet.

Vi söker en chef till ett av enheterna, då nuvarande enhetschef ska vara föräldraledig. En fortsättning av tjänsten efter avslutad föräldraledighet kommer att ske.Enheterna inom kostverksamheten är uppdelat i fem chefsområden, förskola, skola, äldreomsorg och Degerfors (skola/äo). Tjänsten avser till att börja med enheten för förskolan i Karlskoga kommun.
Kostverksamheten tillagar måltider till förskolor, skola och vård- och omsorg i Karlskoga och Degerfors kommuner. Kostverksamheten producerar, transporterar och serverar mat till cirka 1000 gäster inom äldreomsorg, cirka 1700 barn inom förskola samt cirka 5000 elever inom skolan. Verksamheten bedrivs 365 dagar/år inom äldreomsorg, ca 210 dagar/år inom förskola samt har 175 serveringsdagar inom skolan. Mat levereras även till mottagningsverksamheter inom förskolor och särskilda boenden, samt hem till brukare som matlåda.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som enhetschef ingår du i ledningsgruppen där ytterligare fyra enhetschefer och en måltidsutvecklare ingår. Gruppen leds av verksamhetschefen för kost som också är chef för ledningsgruppen.
Enhetschefen ansvarar för att följa lagar, avtal och riktlinjer som reglerar verksamhetsområdet, följa beslut som fastställts av uppdragsgivaren samt verka för att uppnå politiskt uppsatta mål. I rollen kan det också innebära att underlag för nämndbeslut ska beredas och skrivas.
I uppdraget ingår att hålla sig uppdaterad med utvecklingen inom nämndens verksamhetsområde. Det innebär att verka för en god och jämlik hälsa för kommuninvånarna i Karlskoga och Degerfors, utifrån lokala, regionala och nationella styrdokument. Uppdraget innebär samarbete med övriga medarbetare inom förvaltningen och kommunen, men också med ett antal externa myndigheter och organisationer. Kostverksamheten arbetar med tillitsbaserad ledning och styrning, där medledarskapets innebörd är en viktig del i verksamhetens arbete.

I rollen som enhetschef ska du leda dina medarbetare utifrån gruppens sammansättning och behov, samt leva upp till kommunens styrmodell. Huvudsakliga arbetsuppgifter som enhetschef är att ansvara för att planera, organisera och utveckla verksamheten för ditt ansvarsområde, men och som bidra till helheten inom kostverksamheten.
Leda och styra utifrån tillit, ta beslut, utveckla och ställa om, ta tillvara det goda och inspirera till ständiga förbättringar. Ansvara för uppföljning, utvärdering och redovisning av köksområdets resultat enligt planering. Ansvara för enhetens budget och se till att den löpande redovisningen och uppföljningen sker utifrån förvaltningens anvisningar. Det yttersta målet är en positiv matupplevelse för gästerna.

KVALIFIKATIONER
Utbildning inom kostvetenskap med ekonomi och ledarskap eller likvärdig utbildning. Erfarenhet från tidigare ledningsuppdrag inom kostverksamhet eller liknande verksamhet.

Erfarenhet av måltidsproduktion såsom planering kring personal, ekonomi och organisation. Du är bra på att samarbeta med andra, är tydlig i din kommunikation, engagerad och ansvarstagande samt utvecklingsinriktad.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Vi har urval och intervjuer under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.

Sammanfattning

Liknande jobb


Kiruna kommun söker Kostchef

Kiruna kommun söker Kostchef

28 augusti 2023

Måltidschef

24 augusti 2023

Kostchef

16 augusti 2023

Vegan och vegetarisk kock sökes

4 augusti 2023