Executive Chef

Arbetsbeskrivning

EXECUTIVE CHEF TILL CLARION HOTEL DRAKEN

2023 tänder vi eld på Göteborg när Hotel Draken vaknar på Järntorget. Det här blir stadens nya spektakulära kulturscen till mötesplats med 34 våningar, 474 rum och 13 mötesrum. Draken som är över 100 meter hög blir Göteborgs högsta hotell och här bjuder Skybaren och Restaurangen på en magnifik utsikt. Biografen, Biblioteket, Drakens Spa och Vågen kommer vara de naturliga platserna att hänga på. Här kommer vi skapa ett nytt vardagsrum, en plats att vara på oavsett anledning.

Det är äntligen dags att starta rekryteringen av medarbetare som vill vara med oss på resan, att få elden att spraka lite extra och leverera gästupplevelser utöver det vanliga. Vår ambition är att göra Draken oemotståndlig och att ha de mest passionerade och engagerade medarbetarna! Är du en av dem?

Just nu söker vi en driven Executive Chef, en stark ledare med öga för kvalité, detaljer och upplevelser.

Du är övergripande ansvarig för matupplevelsen till Drakens två A la Carte Restauranger, barer, frukost, bankett, konferens, event och SPA.

Vi ser att du har erfarenhet från liknande roller, samt att du har ett sinne för ekonomi och vet hur du kan skapa prognoser, lönsamhet och goda resultat för din avdelning. Du har ett stort lokalt nätverk där du ser att du har följare som kan vara med och skapa succe tillsammans med dig. Du drivs av samarbete, öppenhet och insikten att ta fullt ägandeskap inte bara för ditt område, utan för gästens helhetsupplevelse. Alltid och varje gång!

Som Executive Chef är du ytterst ansvarig för driften, kvalitén, servicen och personalen i hotellets samtliga kök.

Tjänsten innefattar ansvar för:

• Head Chefs
• Sous Chefs
• Kockar
• Kallskänkor
• Konditorer
• Diskare
• Varumottagning

Exempel på uppgifter rollen ansvarar för:

• Daglig ledning av alla matproducerande områden samt disk och operativt arbete i verksamheten.
• Samverkan med andra ledare och medarbetare i att alltid sätta gästens helhetsupplevelse i fokus
• Analysera resultatutvecklingen för avdelningen och proaktivt utarbeta aktivitetsplaner
• Löpande uppdatera menyer enligt lagda riktlinjer för bankett och A La Carte.
• Att avdelningen är uppdaterad och kunnig i hotellets brand- och säkerhetsrutiner, hygienrutiner, egenkontroll av livsmedelshantering och liknande rutiner som gäller.
• Att koordinera och informera avdelningens personal om tider, prioritet och menyer för olika aktiviteter och evenemang.
• Personalansvar vilket innebär effektivast möjliga schemaläggning, följa gällande avtal, utbildning & vidareutveckling av personal.
• Rekrytering av personal i enlighet med företagets policy
• Ansvar för att prognos, upprätthålla KPI:er och lönsamhet
• Prissättning och portionsstorlek av produkter för att uppnå en hög och stabil lönsamhet.
• Säkerställa inköp inom ramen för Nordic Choice Hotels inköpspolicy
• Ständigt utveckla produkten utifrån gästernas behov och önskemål
• Dutytjänstgjöring (jour) enligt schema
• Hålla sig informerad om konkurrenternas aktiviteter samt genomföra konkurrentbevakning
• Inventering och ansvar för att rutinerna efterlevs
• Arbetsmiljöansvar, och ansvarig för medarbetarnöjdhet

På Clarion arbetar vi med en förstärkande feedbackkultur för att hjälpa och lyfta varandra, hela tiden med målet att leverera en personlig och passionerad service som ska leda till ett gott resultat.

Är du lika nyfiken på oss som vi är på dig och vill vara med och skapa en arena i världsklass för möten mellan människor, bolag och kulturer?

Sök innan sista ansökningsdag

Vill du veta mer om Clarion Hotel Draken? Följ oss på Sociala Medier för spännande uppdateringar fram till öppningen!

Clarion Hotel, tillsammans med hotellkedjorna Quality Hotel, Collection Hotel och Comfort Hotel är en del av Nordic Choice Hotels med över 200 hotell i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Vi driver en multibrandingorganisation med Room For All och stora utvecklingsmöjligheter.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Clarion Hotel Draken
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 8 februari 2023
  • Ansök senast: 8 mars 2023

Liknande jobb


South indian cook

15 maj 2024

Nya Carnegiebryggeriet letar efter sin nya Kökschef!

14 maj 2024

Restaurang Bolaget söker Kökschef

Restaurang Bolaget söker Kökschef

14 maj 2024

Enhetschef Måltid

Enhetschef Måltid

6 maj 2024