Executive Chef till O'Learys!

Arbetsbeskrivning

Nu finns möjligheten för dig som idag arbetar eller har arbetat som köksmästare och vill ta ditt nästa steg i karriären.

OM TJÄNSTEN
Kontoret är beläget i Wennergren Center vid Norrtull i Stockholm. Här finns också O'Learys provkök där man provlagar menyer. Huvudkontorets olika avdelningar har som uppgift att supportera och bidra till lönsamma, attraktiva restauranger inom O'Learys konceptet.

Som Executive Chef kommer du tillhöra det centrala teamet inom Food & Beverage som primärt arbetar med menyutveckling, mat- och dryckesutbud, kvalitetsutveckling, utbildning och livsmedelssäkerhet. Teamet består av experter inom matdryck, servis, POS system, CSR och menyer som tillsammans stödjer restaurangerna att fortsätta vara världsklass. Som Executive Chef förväntas du ta rollen som matansvarig, vars uppgift är att säkerställa produktkvalitet, maträtter, kostnad för rätterna, portonsguider och genomföra matutbildning för kockar. Du rapporterar till din närmsta chef, Director Food & Beverage. Förutom nära samarbete med teamets Front House Executive som är dryckesansvarig, kommer du även att samarbete med konsulter som tas in för speciella ändamål där O'Learys vill förbättra sin kreativitet. Fokus för Executive Chef är att arbeta administrativt.

Du erbjuds


* Stämningen på kontoret speglar den känslan du får när du går in på en av O'Learys restauranger; öppenhet, värme och mycket energi.
* För att bibehålla den goda stämningen i teamet och på kontoret överlag är man mån om att åka iväg på konferensresor eller hitta på något roligt för att fira fina resultat med en AW.
* Du blir en del av ett engagerat och drivet team om fyra personer som genom stort engagemang och vilja är med och bidrar till O'Learys fortsatta utveckling.


Kika gärna in på O'Learys Instagram för att se mer om företaget.

ARBETSUPPGIFTER
* Leda matutbildningar vid särskilda träffar på vårt utbildningscenter vid menybyten.


* Utveckla, skriva, dokumentera recept till nya rätter som skall lanseras i kedjan.
* Sampla produkter (säkerställa kvalitet) i samtliga länder O’Learys är verksamma i.
* Omvandla och anpassa O´Learys recept lokalt på internationella marknader utifrån deras förutsättningar.
* Kalkylera matkostnader på samtliga marknader och löpande kontakt med olika länderna om kostnadsutvecklingen i samarbete med inköpsavdelningen.
* Godkänna köksritningar och maskinparker till nybyggnader av O’Learys kök.
* Analysera artikelförsäljning, försäljningsdata, feedback från gäster på mat och rapportera tillbaka slutsatser.
* Utföra produkttester inom matkategorier tillsammans med inköp vid upphandlingar.
* Kontinuerligt utvecklas inom matlagning genom att besöka mässor och restauranger.
* Administrativa arbetsuppgifter kopplat till dokumentering, rapportera resultat och budget.


VI SÖKER DIG SOM
* Har flytande kunskaper i engelska, både i tal och skrift med hänsyn till de interna och externa kontaktytor du kommer att ha i rollen.


* Goda kunskaper om råvaror, leverantörer, artikelundersökning och inventering.
* Erfarenhet av internationellt arbete.
* Erfarenhet av att jobba med kulturförändringar då en stor del av uppdraget kan handla om implementering av nya rätter, produkter eller arbetsmetoder som påverkar tidigare mönster.
* Goda kunskaper i Excel.
* Har jobbat i en kedja tidigare där du är van vid att arbeta utefter uppsatta rutiner, centrala avtal, centrala menyer och gemensamt agerande.
* Erfarenhet av jobba med nyckeltal och finansiell uppföljning
* Haft en roll som kock eller köksmästare i ett par år där du arbetat med matkalkylering och produkttester.


Det är ett stort plus om du har:


* Erfarenhet av olika typer av portionsarbeten och portionskalkylering.
* Erfarenhet av att läsa och förstå köksritningar i CAD.


Som person är du:


* Relationsskapande.
* Problemlösande/Analytisk.
* Självgående.
* Strukturerad.


Övrig information


* Start: Omgående, enligt överenskommelse.
* Omfattning: Heltid, inledande provanställning om 6 månader.
* Placering: Norrtull, Stockholm. Resor förekommer i tjänsten, ca 1-5 dagar/månaden.
* Arbetstider: Kontorstider 8-17, men det kan förekomma arbete på kvällar och helger.
* Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos O’Learys. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.


INFORMATION OM FÖRETAGET
O'Learys grundades den 16 november 1988 då den första O'Learys Bar & Restaurant öppnade på Basargatan i Göteborg. Företaget O'Learys Trademark AB har utvecklats till en restaurangkedja med drygt 125 restauranger i elva länder. Kedjan drivs främst som franchiseverksamhet och ett flertal franchisetagare som driver två eller fler enheter. Merparten av restaurangerna finns i Sverige. Förutom i de nordiska länderna finns restauranger i Spanien, Singapore, Kina, Vietnam, Turkiet och Förenade Arabemiraten Abu Dhabi. De närmast kommande etableringarna är nya enheter i Skandinavien, Europa, Asien och Mellanöstern.

Kontaktpersoner på detta företaget

Sara Frykedal

Consultant Manager Fanny Rosén
08-52257636
Fanny Rosén

Mette Risberg
0736448575
Hedvig Svärd

Konsultchef Catrin Laudon

Sara Frykedal
08-52257605
Fredrik Bardon

Konsultchefsassisten Anna Bengtsson
08-12 05 2224
Konsultchef Lisa Nordell
0812052231

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Academic Work Stockholm
  • 1 plats
  • 6 månader eller längre
  • Heltid
  • Enligt avtal
  • Office Hours
  • Publicerat: 13 juni 2019

Besöksadress

Lindstedtsvägen 24
Stockholm

Postadress

Lindstedtsvägen 24
Stockholm, 11428

Liknande jobb


vindsurfinginstruktör centrala Stockholm

vindsurfinginstruktör centrala Stockholm

13 april 2024