Food & Beverage Manager

Arbetsbeskrivning

FOOD & BEVERAGE MANAGER TILL CLARION HOTEL DRAKEN

2023 tänder vi eld på Göteborg när Hotel Draken vaknar på Järntorget. Det här blir stadens nya spektakulära kulturscen till mötesplats med 34 våningar, 474 rum och 13 mötesrum. Draken som är över 100 meter hög blir Göteborgs högsta hotell och här bjuder Skybaren och Restaurangen på en magnifik utsikt. Biografen, Biblioteket, Drakens Spa och Vågen kommer vara de naturliga platserna att hänga på. Här kommer vi skapa ett nytt vardagsrum, en plats att vara på oavsett anledning.

Det är äntligen dags att starta rekryteringen av medarbetare som vill vara med oss på resan, att få elden att spraka lite extra och leverera gästupplevelser utöver det vanliga. Vår ambition är att göra Draken oemotståndlig och att ha de mest passionerade och engagerade medarbetarna! Är du en av dem?

Nu söker vi en Food & Beverage Manager, och är på jakt efter en stark, erfaren och passionerad ledare med ett starkt kommersiellt driv och med kraften att entusiasmera ett dreamteam till att skapa extraordinära resultat. Du har förmågan att tänka annorlunda och du strävar alltid efter förbättring och ser nya möjligheter.

Vår förväntan är att du i teori och praktik är en extraordinärt god ledare och förebild som med äkta värme och närhet närmar dig både medarbetare och gäst. Du har förmågan att få din personal att växa och du har ett öga för detaljer, kvalité och upplevelser. Du kommer att ingå i hotellets ledningsgrupp och rapportera direkt till VD.

Du har formellt ansvar på hotellets operativa avdelningar inom Food & Beverage. Detta ställer krav på ett helhjärtat engagemang och att du har bred och djup kompetens inom mat och dryck.

Vi ser att du redan i dag är ledare inom en liknande verksamhet med en bra omsättning och kan redovisa goda resultat, både finansiella och personal-/gästnöjdhet. Du är en bra kommunikatör och behärskar svenska och engelska i tal och skrift och du har ett stort lokalt nätverk där du ser att du har följare som kan vara med och skapa succe tillsammans med dig.

Primär uppgift är att ansvara för driften för hotellets F&B avdelningar. I detta ingår ansvar för:

• Hotellets två A la Carte Restauranger
• Barer
• Kök
• Bankett
• Event
• Disk
• F&B Lager

I tjänsten ingår också:

• Personalansvar för ovanstående avdelningschefer / funktioner, vilket innebär rekryteringar, utbildning och vidareutveckling av personal, och att rätt verktyg finns för att nå uppsatta mål.
• Resultatansvar för dessa avdelningar / funktioner.
• Delaktighet i upprättande av prognos och investeringsplan.
• Ansvar för rapportering till ekonomifunktionen gällande egna avdelningar.
• Ansvar för att en hög service- och kompetensnivå upprätthålls på de egna avdelningarna.
• Tidrapportering/löneredovisning till ekonomiavdelning.
• Innefattar Duty (jourtjänstgöring) enligt schema.
• Ansvar för att entreprenadavtal finns och följs för exempelvis vaktbolag, kökspersonal, serveringspersonal mm.
• Kontrollera och följ upp gäst- och personalnöjdhet.
• Att hålla veckovisa driftmöten för F&B avdelningarna.
• Att tillsammans med övriga avdelningschefer ombesörja för kvalitén på F&B avdelningarna håller högsta nivå.
• Upprättande och säkerställande av att alla rutiner och policies finns nedskrivna inom egna ansvarsområdet.

På Clarion arbetar vi med en förstärkande feedbackkultur för att hjälpa och lyfta varandra, hela tiden med målet att leverera en personlig och passionerad service som ska leda till ett gott resultat.

Är du lika nyfiken på oss som vi är på dig och vill vara med och skapa en arena i världsklass för möten mellan människor, bolag och kulturer?

Sök innan sista ansökningsdag

Vill du veta mer om Clarion Hotel Draken? Följ oss på Sociala Medier för spännande uppdateringar fram till öppningen!

Clarion Hotel, tillsammans med hotellkedjorna Quality Hotel, Collection Hotel och Comfort Hotel är en del av Nordic Choice Hotels med över 200 hotell i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Vi driver en multibrandingorganisation med Room For All och stora utvecklingsmöjligheter.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Clarion Hotel Draken
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 8 februari 2023
  • Ansök senast: 8 mars 2023

Liknande jobb


Vi söker restaurangchef

14 maj 2024

13 maj 2024

Krusmyntagården söker Köksmästare

Krusmyntagården söker Köksmästare

7 maj 2024