Food & Beverage Manager

Food & Beverage Manager

Arbetsbeskrivning

Hotel Fratelli slår upp portarna 22 april! Nu söker vi en erfaren ledare, med stort kulinariskt intresse och goda kunskaper på dryckesområdet, som ska sätta hotellets restauranger och barer på kartan.
Vår Food & Beverage Manager ansvarar för att leda och inspirera teamen i våra restauranger och barer samt ska säkerställa att alla gäster får ett positivt besök hos oss, värt att minnas och berätta om för nära och kära!
Du har resultatansvar för fyra outlets på hotellet, rapporterar till General Manager och är en del av vår ledningsgrupp.
I rollen har du ett övergripande ansvar för bar/deli på lobbyplan, bar en trappa ner i vår Retreat Club, bar i vårt orangeri på plan två, samt givetvis vår huvudrestaurang. Varje avdelning har en egen inriktning baserat på Hotel Fratellis koncept.
Du har bra koll på kombinationen av mat och dryck och jobbar nära vår kökschef med menyplanering och våra erbjudande i stort.
Din bakgrund
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet att leda en komplex restaurangverksamhet, med flera olika avdelningar, där du tidigare haft personal- och resultatansvar. Du har god kunskap om och stort intresse för mat och dryck, har du en sommelierutbildning är det starkt meriterande för denna roll. Då du kommer att vara en viktig representant för hotellet är det viktigt att du är bra på att kommunicera med människor med olika bakgrund och personligheter. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
Mer om rollen
Några av de arbetsuppgifter och ansvarsområden som ingår i denna roll:
Arbetar aktivt med målstyrning och prognoser (intäkts- och kostnadsprognoser), vi arbetar med verktyget PMI.
Du har resultatansvar för bar/deli på lobbyplan, baren en trappa ner i vår Retreat Club, baren i vårt orangeri plan två samt vår huvudrestaurang.
Leverantörsrelationer: Att förhandla med relevanta leverantörer för att säkerställa kvalitet till rätt pris.
Personalansvar: Lönesättning och medarbetarsamtal, rekrytering, utbildning, schemaläggning och coacha och utveckla medarbetarna.
Kvalitetskontroll: Att säkerställa att det vi serverar uppfyller rätt standard.
Sälj och marknad: Att tillsammans med vår Commercial Manager utveckla strategier för att öka försäljningen av mat och dryck.
Gästupplevelse: Att säkerställa värdskap i absoluta toppklass och följa upp gäst- enkäter och synpunkter, vi arbetar med verktyget Loopon.
Lagar och regler: Att följa lokala, regionala och nationella lagar och regler, inklusive ansvarsfull alkoholhantering.
Rapportering: Ta fram och analysera data kring försäljning, kostnader, gäst- och medarbetarnöjdhet för att utvärdera verksamheten och ta fram beslutsunderlag för att trygga en positiv utveckling.

Alla på avdelningen ska själva och på daglig basis ha en tydlig bild av avdelningarnas mål och hur de kan bidra till att skapa resultat. F&B Manager förväntas vara en del av den dagliga driften och vara kapabel och ha förmåga att vara en förebild och visa med handling hur arbetsuppgifter skall utföras.
Tillsättning sker under januari-februari. För den här tjänsten kommer vi att rekrytera löpande. Efter att du registrerat din ansökan kommer du att få ett mejl med en länk där du skall ladda upp ditt CV för att färdigställa din ansökan.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Fratelli AB, Hotel Karlstad
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 10 november 2023
  • Ansök senast: 30 november 2023

Postadress

Drottninggatan 1
Karlstad, 65224

Liknande jobb


Skiftledare SSP Luleå Airport

7 juni 2024

Restaurangchef - ChopChop Trollhättan

Restaurangchef - ChopChop Trollhättan

7 juni 2024

5 juni 2024