HANDLEDANDE KOCK på Väsbyhemmets vårdboende

Arbetsbeskrivning

Höganäs kommun jobbar efter devisen ”från kol till diamant”. Det vill säga, vi är bra - men vi vill bli ännu bättre! Vi söker dig som vill jobba i en engagerad kommun med stor framåtanda. Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö i en gemytlig atmosfär.

Vill du vara med och slipa vår diamant?


Teknik och fastighetsförvaltningen lyder under kommunstyrelsen. På deras uppdrag ska förvaltningen arbeta för att den kommunala servicen, såväl för kommunens invånare, som för besökare, ska bli så bra som möjligt.

Teknik och fastighetsförvaltningen ansvarar för gator, parker, lekplatser och stränder, renhållning samt vatten och avloppsförsörjning. Vi ansvarar också för kommunens interna service inom kost och städ samt förvaltar kommunens fastigheter. Teknik och fastighetsförvaltningen deltar också i samhällsplaneringen i kommunen.

All den kommunala kostverksamheten i Höganäs är organiserad i en kostavdelning som leds av kostchef Ann-Louise Luttrén och biträdande kostchef Helene Persson. Kostavdelningen är en av avdelningarna inom Teknik- och Fastighetsförvaltningen. I kostavdelningen finns idag 55 anställda, ca 5000 måltider tillagas dagligen. Kostavdelningens mål är bla att tillaga så mycket som möjligt från grunden med bra kvalité på råvaror, att ge god service och att vara goda förebilder för yrket.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en heltidsanställd handledande kock till Väsbyhemmets kök. Väsbyhemmets kök tillagar måltider till Väsbyhemmets vårdboende, till Ljunghaga demensboende samt till hemvården varje dag året om, totalt ca 200 portioner. Kostavdelningen erbjuder två alternativ till middagen mitt på dagen.

Som handledande kock har du ett helhetsansvar över driften i köket. Du har en ödmjukhet inför ditt uppdrag och utstrålar engagemang och kan entusiasmera dina kollegor både inom egna arbetsgruppen och som medarbetare inom kostavdelningen.

Det är du som planerar, fördelar och handleder det dagliga arbetet. Administrativa uppgifter såsom matsedelsplanering, beställning, fakturagranskning och egenkontroll samt andra administrativa uppgifter ingår i arbetet.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat också:
- Ansvara för planering av produktionen och den dagliga driften i köket.
- Ansvara för matsedelsplanering.
- Ansvara för tillagning av varma och kalla maträtter, specialkoster, konsistensanpassad kost samt desserter och bakverk.
- Delegera, handleda och stimulera medarbetarna. Bidra till att laganda, engagemang och arbetsglädje ökar.
- Utveckla och följa upp verksamheten i enlighet med kostavdelningens mål tillsammans med medarbetarna och stimulera medarbetarna till utveckling.

KVALIFIKATIONER
Gymnasieutbildning med inriktning mot storhushåll eller motsvarande. Du har yrkeserfarenhet från kök inom äldreomsorgen med konsistensanpassad kost samt har erfarenhet och en naturlig känsla för ledarskap.

Du har gedigna kunskaper inom livsmedelshygien och dokumentation. Du har datorvana och kan arbeta i både Excel och Word, det är ett plus om du har erfarenhet av kostdataprogram. Du har en utpräglad servicekänsla med ett genuint fokus på kunden.

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt personlighet.

ANSTÄLLNINGSFORM: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid med start 21/7 2014 eller enligt överenskommelse.
Tjänsten är måndag till fredag. Viss helgtjänstgöring kan förekomma.

Individuell lönesättning, ange löneanspråk


ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner på detta företaget

Lennart Andersson
042-337239
Margareta Engkvist-Björkenhall
042-337565
Din fackliga kontaktperson
042-337100
Clas Olsson
042-337250
Clas Olsson

Robert Lindkvist
073-429 72 59
Din fackliga kontakt
042-33 71 00
Kostchef Ann-Louise Luttrén
042-337206
biträdande kostchef Helen Persson
042-337560
via växeln Din fackliga kontakt
042-33 71 00

Sammanfattning

Besöksadress

Stadshuset HÖGANÄS
None

Postadress

None
Höganäs, 26382

Liknande jobb


Kock kökschef

Kock kökschef

2 april 2024

kock, köksmästare

29 mars 2024

Chefskock

29 mars 2024

18 mars 2024