Hovmästare / Serveringsansvarig

Arbetsbeskrivning

Stiftelsen Rosendals Trädgård skapades för över 30 år sedan med syftet att driva en biodynamisk handelsträdgård på Djurgården och sprida kunskap och intresse om trädgårdskonsten till allmänheten. Vi vill vara en scen för hållbarhetsfrågor i stort och sprida kunskap och intresse om sambanden mellan jord och bord, kropp och själ, natur och människa.


På Rosendals Trädgård tar vi inga genvägar. Här värnar trädgårdsmästare, florister, kockar, bagare, snickare och biodlare om det äkta hantverket. Vi ser en ära i att få göra saker helt från grunden. Vi älskar att jobba med naturens egna processer: Att lägga och sköta komposten efter konstens alla regler, att vårda surdegen för att hålla den vid liv, att grädda bröden i stenugn eldad med björkved. Eller att i veckor vänta på att den syrade kålen ska bli precis perfekt att serveras på dagens lunchmeny


Du är noggrann, har en naturlig fallenhet för logistik och är van att planera en arbetsgrupp. Rosendals Trädgård har en lång tradition av att anställa konstnärer, musiker, cirkusartister, dansare. Så att bygga ett bra servisflöde ligger på dig. Du har ett estetiskt sinne och ett bra öga för att skapa trivsel för våra gäster. Värdskap, effektiv, energisk och en fin omtänksam person som njuter av att skapa trivsel för andra är ord som andra skulle beskriva dig med. Vi ser att du är över 23 år. När alla andra går hem för dagen tar festvåningen vid. Möblerar om våra växthus, ställer i ordning stolar för vigslar, dukar upp borden och skapar rum för upplevelse. Det sinnliga är mycket viktigt på Rosendals Trädgård. Hovmästaren leder serveringsgruppen och fördelar stationer och arbetsuppgifter för arrangemanget, planerar, skapar effektiva och tidsoptimerade rutiner och flöden. samt är kontaktperson hela kvällen för toastmaster och gäster. Hovmästaren går tillsammans med köksmästaren igenom meny och dryck för övrig servis och ingår själv i servisgruppen under arrangemanget. Det goda värdskapet är givetvis centralt, såväl mellan kollegor som till våra gäster. Erfarenhet krävs och STAD utbildning är meriterande annars ombesörjer vi detta. Efter avslutad körning ansvarar hovmästare med team för städning/återställande av lokal till dagens kaféverksamhet samt avräkning, låsning och kassaavslut. Vi har mestadels middagar och bröllop men även luncher, specialluncher "Hortikullturell Gastronomi" och företagsevent. En arbetsdag börjar runt tre och slutar ca en timme efter det att våra gäster lämnat lokalen. Vi har tillstånd till 03 men det vanliga (90%) är en middag/fest som slutar 01.

Kontaktpersoner på detta företaget

Restaurangansvarig Michelle Palmstierna

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Stiftelsen Rosendals Trädgård STOCKHOLM
  • 2 platser
  • 3 månader – upp till 6 månader
  • Deltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 8 februari 2022
  • Ansök senast: 10 mars 2022

Besöksadress

ROSENDALSTERRASSEN 12
STOCKHOLM

Postadress

ROSENDALSTERRASSEN 12
STOCKHOLM, 11521

Liknande jobb


Hovmästare till Ottoskök

Hovmästare till Ottoskök

21 maj 2024