Kock

Kock

Arbetsbeskrivning

Du vill något. Det vill vi med!
Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.
Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.
Vill du vara med och skapa framtiden?
Drottninghög är ett spännande område i utveckling och vi består av fyra förskolor: Ametistens-, Diamantens-, Opalens-, och Kristallen förskola. Då vi växer öppnar vi nu en ny förskola som invigs maj 2020. Denna kommer du att vara delaktig i att bygga upp. Hos oss satsas det mycket på personalen och kompetensutveckling, vi växer tillsammans och använder oss aktivt av kollegialt lärande.

Vi ser olikheter som en tillgång och har en mångfald både bland barn och personal. Detta bidrar till att vi är en mycket kreativ och inspirerande arbetsplats som vill mycket!
Vi lägger stor vikt vi barn och föräldrars delaktighet. Vi tar ofta emot studiebesök där vi inspirerar och inspireras.

Vi har roligt när vi lär tillsammans!

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som vill ta ansvar för måltidsdelen på vår nybyggda förskola. Du tycker om att vara med i hela processen, från planering till servering.
Tjänstgöringsgraden är på 100% dagtid. Du kommer att tillsammans med en kockkollega laga 370 näringsriktiga och goda luncher till barn och personal, cirka hälften av portionerna skickas till våra andra två förskolor.

På Kristallens förskola får du ett fritt och utvecklande arbete där du arbetar nära både barn och pedagoger.
Du har stora möjligheter att vara med och utforma måltidspedagogiken som syftar till att öka barnens intresse och kunskaper kring mat och måltider genom delaktighet och utforskande.

Hos oss arbetar du i ett nytt tillagningskök, där nästan all mat görs från grunden och där vi vill ge våra barn en så genuin matupplevelse som möjligt.

Vi arbetar aktivt med att minska vår miljöbelastning och idag används drygt 40% ekologiska livsmedel. Vi vill att du fortsätter arbeta för ökad hållbarhet och minskat matsvinn.

På vår gård finns både växthus och odlingslådor och vi ser gärna att du odlar och tar tillvara på allt tillsammans med barnen.

Det finns även utrymme att påverka kökets verksamhet samt att utveckla egna idéer tillsammans med förskolans ledningsgrupp.

För oss är det viktigt att barnen får vara med och påverka måltiderna och att måltiderna kan knyta an till pågående projekt, så vi ser gärna att även detta är något som ligger dig varmt om hjärtat.

Vi söker dig som har en dokumenterad kockutbildning och arbetslivserfarenhet som kock. Du är passionerad i ditt yrke och har god förmåga att lägga tid och energi på ditt arbete. Du är flexibel, kan snabbt tänka om när förutsättningar ändras, har lätt för att samarbeta och en vilja att skapa goda relationer med både barn och vuxna. Du har kreativa idéer och kraft att driva utvecklingen vidare mot ett förstklassigt klimatsmart kök. Du vill bidra till barnens smakupplevelser, hälsa och utveckling. Både i köket och på avdelningarna ska du kunna presentera klimatsmart mat för barnen och använda dig av måltidspedagogik. Du känner yrkesstolthet som kock, och det syns i ditt arbete.
Som kock behöver du utbildning som omfattar hantering och tillagning av livsmedel, livsmedelshygien, egenkontroll och specialkost.
Eftersom arbetet kräver en viss administration krävs det att du har en god grundläggande datorkunskap.

För att klara av uppdraget krävs det även att du behärskar svenska språket.

KVALIFIKATIONER
Kockutbildad - Avgörande
Du är utbildad kock samt har utbildning inom specialmat och näringslära för unga.

Egenkontroll - Avgörande
Du har erfarenheter av och goda kunskaper om egenkontroll och livsmedelshygien.

IT-kunskaper - Avgörande
Du har grundläggande IT-kunskaper och datorvana.

Yrkeserfarenhet - Avgörande
Du har erfarenhet av arbete i storkök och är väl insatt i livsmedelsverkets riktlinjer. Du har erfarenhet av planering och inköp utifrån budget och gällande riktlinjer.

Måtidspedagogik - Avgörande
Du presenterar maten på ett estetiskt och inbjudande sätt. Du involverar barnen och uppmuntrar till matglädje och hållbar utveckling.

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner på detta företaget

Enhetschef Monica Linderos
042-10 33 42
VISION
042-105093
Kommunal
042-10 50 91, 10 70 91
Bitr. rektor Mia Janerdahl
042-10 71 80
Samordnare Mac El-Rameid
042 103336
Samordnare Stefan Hansson
042 103558
Förskolechef Helene Saetre
042-104246, 0733443249
Biträdande förskolechef Aleksandra Meller Bielecki
042-102357, 0708589719
Teamchef Mack El-Rameid
042 103336
Enhetschef - Mötesplatser och lägerverksamhet Bo Hammarqvist

Sammanfattning

Besöksadress

Kontaktcenter Stortorget 17 Helsingborg
None

Postadress

HELSINGBORG
HELSINGBORG, 25189

Liknande jobb


26 april 2024

Kock

Kock

26 april 2024

Butiksmedarbetare i delikatessavdelningen med fokus på matlagning

26 april 2024