Kock till Grusåsens förskola

Arbetsbeskrivning

Kostenheten ansvarar idag för cirka 90 kök med allt från 50-1800 portioner förskola, skola och äldreomsorg. 90 % av köken är kompletta tillagningskök. Idag har vi runt 250 anställda. Södertälje kommun har en uttalad vision att verka för ekologisk och närproducerad odling och en hållbar livsmedelskonsumtion. Kostenhetens målsättning är att använda så stor andel ekologiska livsmedel som budgeten tillåter. Idag ligger på vi nästan 60 %. I och med detta arbete har Kostenheten i Södertälje kommun fått en hel del uppmärksamhet de senaste åren. 2011 fick vi Världsnaturfondens hederspris för vårt arbete med mat och klimat. 2012-2014 gick vi till final i Arla Guldko i kategorin ”Bästa miljöarbete” och 2014 utsågs vi till ”Årets skolmatskommun” av White Guide Junior. Kostchef Sara Jervfors blev utnämnd till ”Årets måltidschef 2014 och 2015.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en kock till Grusåsens förskola i Södertälje. Förskolan har ett eget tillagningskök där du lagar mat till cirka 70 barn.

Som kock är du ansvarig för att tillsammans med eller på uppdrag av din kökschef tillhandahålla en god och näringsriktig måltid till barnen på förskolan, enligt kommunens kostpolicy.

Som en del i det uppdraget ingår arbetsuppgifter som:
• Planera, bereda och tillaga måltider.
• I förekommande fall planera, bereda och tillaga specialkost till de barn som behöver det
• Genomföra de uppgifter som ingår i egenkontrollprogrammet
• Genomföra daglig rengöring av köket
• Genomföra beställningar av varor (livsmedel, förbrukningsvaror mm) via kommunens beställningssystem.
• Ta emot, kontrollera och packa upp inleveranser av varor och livsmedel
• Hantera reklamationer och skriva avvikelserapport
• Mottagningsattest av fakturor
• I förekommande fall hantera disk
• I förekommande fall förberedelse och packning för leverans av måltider till av verksamheten beslutade mottagningskök
• Föra en aktiv dialog med pedagogerna på förskolan

KVALIFIKATIONER
Krav:
- Restaurangutbildning med flera års arbetslivserfarenhet i yrket.
- Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift
- Datorvana
- Då detta ärt fysiskt ansträngande arbete är god fysik ett krav

Meriterande:
- Påbyggnadsutbildning inom specialkost och/eller egenkontroll är meriterande.
- Erfarenhet från att laga minst 100 portioner/dag
- Erfarenhet från menyplanering

Personliga egenskaper:
Du är professionell i din yrkesroll, tar ansvar, är engagerad, motiverad och bidrar i arbetet med ständiga förbättringar. Då vi eftersträvar mångfald i vår verksamhet ser vi gärna manliga sökande





ÖVRIGT
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Kontaktpersoner på detta företaget

Pelle Höög
08 5230 3881
Fackliga företrädare nås via kommunens växel
08-523 010 00
Resultatenhetschef Elin Waltersson
08-52306975
Resultatenhetschef Jeanette Andersson
08-5230 6900
Kostchef Sara Jervfors
08-523 064 66
Resultatenhetschef Kerstin Sjölin
08-5230 6153
Resultatenhetschef Pelle Höög
08-52303881
Kökschef Maria Eriksson

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Södertälje kommun, Kostenheten Södertälje
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Enligt avtal.
  • Heltid. Tillsvidareanställning
  • Publicerat: 5 oktober 2016

Besöksadress

15189 Södertälje
None

Postadress

Södertälje
Södertälje, 15189

Liknande jobb


Duktig kock sökes!

23 april 2024

Kockar till Skänninge anstalt och häkte - Semestervikariat

Kockar till Skänninge anstalt och häkte - Semestervikariat

5 mars 2024