Kock till Kantarellens förskola

Kock till Kantarellens förskola

Arbetsbeskrivning

I Österåker arbetar vi mot att bli länets bästa skolkommun. I arbetet mot målet har vi tre ledord: kunskap, professionalism och trygghet. Kunskap innebär att vi ständigt arbetar för att höja vår undervisningsskicklighet så att våra barn ska lära sig och utvecklas. Professionalism innebär att vi ska ha kunnig personal som håller fokus på vårt uppdrag och kan växa och utvecklas i sina roller. Trygghet innebär att personal och barn ska få arbetsro, uppleva våra pedagogiska lärmiljöer som trygga samt få vara delaktiga i beslut som påverkar deras vardag.

Kock till Kantarellens förskola
I Österåkers kommun arbetar vi för att ge invånarna den bästa kvaliteten på den service och de tjänster vi tillhandahåller. Hos oss är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Du som arbetar hos oss kan vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Vill du vara med på vår resa? Då är du varmt välkommen till Österåker.


Vill du vara en viktig del i ett större sammanhang? Då är du välkommen att bli en del av vårt arbetslag på Kantarellens förskola

Ditt nya jobb


Kantarellens förskola har ca 100 barn och 18 pedagoger fördelat på fem avdelningar med barn från 1- 5 år

Du planerar, tar emot, förbereder, tillagar från grunden och serverar näringsriktig, varierande, goda och bra komponerade måltider. Samt likvärdig special- och allergikost på ett säkert sätt. Du upprätthåller en hög livsmedelssäkerhet i ditt arbete.


• Du presenterar maten på ett sätt som stimulerar barnens matlust som en källa till glädje och något som barnen ser fram emot för att främja goda matvanor.
• Du planerar inköp av varor och leveranser och gör beställningar samt ansvarar för att ta emot och hantera varuleveranserna. 
• Du ansvarar för att minska klimatpåverkan genom att erbjuda fler vegetariska måltider och genom framförhållning i menyplaneringen för att minska matsvinn.
• Du ansvarar för god hygien och renlighet, att budgeten hålls och egenkontrollen genomförs. Du identifierar och förebygger hygieniska risker. Du rapporterar till miljöförvaltningen vid eventuell inspektion.
• Du ansvarar för disk, rengöring av vitvaror och följer hygienrutiner i matsal och köksutrymmen.
• Du ansvarar för att källsortering, återvinning av matrester och att emballage hanteras korrekt.
• Du ansvarar för att informera och kommunicera veckans matsedel samt specialkost och allergier till berörda.
• Du ansvarar för att löpande utveckla din kunskap inom ditt verksamhetsområde och du håller dig informerad om nya regler och riktlinjer och deltar i enhetens APT-möten och nätverkar med kockar på andra förskolor.

Din profil

• Gymnasieexamen från restaurang och livsmedelsprogrammet, yrkesutbildning(YH) inom restaurang och livsmedel eller motsvarande.
• Utbildning i livsmedelshygien-och livsmedelssäkerhet/HACCP (lägst basutbildning ca 1 dag) som är aktuell och uppdaterad (inte äldre än tre år) samt erfarenhet av tillämpning av detta system.
• Aktuell och dokumenterad arbetslivserfarenhet (minst 1 år) av att på heltid ha arbetat inom storkök/skolrestauranger, förskola eller motsvarande verksamhet med tillagning, servering, livsmedelshygien, beställningar, menyplanering samt i övrigt förekommande delar som ingår i tjänsten.
• God kunskap om allergier och specialkost, vegetarisk och vegansk mat och även hur olika diagnoser påverkar barns matupplevelse.
• Du läser, pratar och skriver obehindrat på svenska.
• Du är strukturerad, självständig och du planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt.
• Du är serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Visar intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du ser dig själv som en del i förskolans arbetslag och bidrar till en god arbetsmiljö med fokus på samarbete.

Anställningens omfattning

100%

Anställningsform

Tillsvidare med eventuell provanställning om 6 månader

Tillträde

Enligt överenskommelse dock senast 2024-08-01

Sista ansökningsdag

2024-02-04



Tre mil till Stockholm, 1 100 öar, 93 mil kustlinje och ett lite härligare sätt att leva. Vi i Österåker är stolta över vår storstadsnära skärgårdsmiljö där det natursköna kulturlandskapet alltid finns nära. Centralorten Åkersberga utvecklas till en modern stad med småstadskaraktär. Här utvecklar vi ett långsiktigt hållbart samhälle där goda förutsättningar ges för människa, miljö och natur att samverka.

Kontaktpersoner på detta företaget

Åsa Häger, Rektor
08-54081554
Johanna Allard, Utbildningsledare
08-540 815 53
Sara Schildt, Adm. Chef
08-54081710
Henrik Kempe, Rektor
08-540 810 45
Yvonne  Aili, Enhetschef
08-54081235
Lennart Froby, Samordnare
08-540 81234
Erica  Sundberg, Samordnare
08-54081245
Ulf  Carlqvist, SSR
08-540
Daniela  Balladares, VISION
08-54081225
Monika Smidestam, IT-chef
08 540 810 17

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Österåkers kommun
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 17 januari 2024
  • Ansök senast: 8 februari 2024

Besöksadress

Österåker 18486 Österåker
None

Postadress

Hackstavägen 22
Åkersberga, 18486

Liknande jobb


26 april 2024

Kock

Kock

26 april 2024

Butiksmedarbetare i delikatessavdelningen med fokus på matlagning

26 april 2024