Kockar

Kockar

Arbetsbeskrivning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.




Avdelning Måltid 
Avdelning Måltid ansvarar för att leda, styra och samordna området mat och måltider genom att strategiskt planera och tillsammans med berörda initiera, genomföra och följa upp utvecklingsinsatser.

Avdelningen ger stöd och levererar måltidsservice.

Måltiderna inom Region Gotland är en viktig del av skolan, äldreomsorgen och sjukvården. Med kompetens om och leverans av mat och måltider bidrar avdelningen till att verksamheterna skapar goda livsvillkor, en hälsofrämjande hälso- sjukvård och en god, likvärdig och hälsofrämjande lärmiljö. Måltiderna bidrar till att skapa värde för medborgarna. Varje dag planerar, tillagar, levererar och i vissa fall serverar Avdelning Måltid cirka 11 000 portioner mat till barn och elever i förskolor och skolor, till brukare inom äldreomsorgen samt till patienter inom hälso- och sjukvården.

Snart står nya Alléskolan klar och där bygger vi ett tillagningskök som kommer att laga och servera måltider till elever och pedagoger på skolan samt leverera måltider till närliggande förskola. Till Alléskolans nybyggda kök söker vi nu två kockar!

Dina arbetsuppgifter
Uppdraget går ut på att tillsammans med dina kollegor leverera bästa möjliga måltidsservice till våra gäster på Alléskolan och närliggande förskola. Fokus ligger på matlagning och service, att förbereda, producera, leverera och servera måltider till elever i för- och grundskolan. Tillsammans ansvarar ni för att produktionen sker på ett säkert, ekonomiskt och effektivt sätt.

Att hålla en hög kvalitet och servicenivå samt en god kontakt med våra gäster och kunder är en central del av uppdraget, likaså att aktivt bidra till ständiga förbättringar och utveckling av hela måltidsprocessen.

Vi strävar efter att skapa förutsättningar för ett stimulerande arbete och en verksamhet som kan hantera förändringar på ett bra sätt, därför kan andra arbetsuppgifter tillkomma utifrån din kompetens och verksamhets behov. I uppdraget ingår rotation både inom köket och till andra kök på avdelningen.

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för matlagning och service!

Vi vill att du har en dokumenterad restaurangutbildning, till exempel 3-årig gymnasieutbildning inriktning restaurang och måltidsservice, KY-utbildning, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. B-körkort är ett krav.

Vi vill att du har ett antal års erfarenhet av arbete i storkök och gärna erfarenhet av arbete med specialkost.

Personliga egenskaper som samarbetsförmåga och en god kommunikation är mycket viktiga, då du kommer att ha mycket kontakt med både gäster, kunder och arbetskamrater. Du behöver också vara självgående och strukturerad och inte minst ha en positiv inställning och ett driv framåt.

Om regionstyrelseförvaltningen



Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för koncernstyrning, strategisk planering och ärendeberedning. Vi arbetar även med regional utveckling och kultur- och fritidsverksamhet. Vi fungerar som ett internt stöd till regionens övriga förvaltningar. Tillsammans månar vi om kvalitet och effektivitet för dem vi finns till för.

Om Region Gotland

Region Gotland är inte bara Gotlands största arbetsgivare, vi är också den enda regionen i Sverige som har kommunala-, hälso- och sjukvårdsuppgifter och regionalt utvecklingsansvar i en och samma organisation. Det tillsammans med vårt ö-läge skapar förutsättningar för gott samarbete över våra verksamhetsområden.


Vi är över 6700 medarbetare. Tillsammans arbetar för ett hållbart, inkluderande och välmående samhälle för alla som besöker, bor och verkar på Gotland. Vi är drivande i att skapa en trygg och hållbar utveckling över hela ön.


Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler! Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/leva-bo/flytta-hit/


Genom instagramkontot @viarregiongotland visar vi bredden av våra yrken och vilken betydelse vårt arbete har för samhället. Varje vecka visar en ny medarbetare upp sin arbetsvardag.


Övrigt

Region Gotland arbetar enligt kompetensbaserad rekryteringsmetod som syftar till att se varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön. 


Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsten fortsatt är vakant.


I takt med att omvärlden förändras arbetar Region Gotland i större utsträckning med kvalitet och säkerhet i rekryteringsprocessen. Det innebär att du som kandidat kan komma att omfattas av vissa kontroller inför anställning. Vilka kontroller som tjänsten du söker kan omfattas av får du information om inför eller under intervjun.


Inför samtliga anställningar behöver du som kandidat visa upp ID-handling och personbevis.


Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Måltid, Köksområde 5
  • 2 platser
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 13 februari 2024
  • Ansök senast: 27 februari 2024

Liknande jobb


3 maj 2024

Kock till Kostenheten

3 maj 2024

Engagerad kock till Folkhögskola

Engagerad kock till Folkhögskola

3 maj 2024