Kock/Kokerska

Arbetsbeskrivning

Stockholms Stad
Enskede-Årsta-Vantör SDF
Avd Förskola och Fritid

1 plats(er).Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning satsar på bra mat och goda
måltidsvanor inom våra förskolor då vi vet att det främjar en hälsosam och
positiv hälsoutveckling för barnen. Avdelningen förskola och fritid ansvara för förskolor, öppna förskolor, specialförskolor, familjedaghem, fritidsgårdar och parklekar.
Hagsätra förskolor är en enhet som består av tre förskolor. Vi har ca 200 barn och 50 medarbetare.

Vill du arbeta i förskolans hjärta, dvs förskolans kök, och vara en del i vårt arbete med barns utveckling och hälsa?


Vi söker dig som har stort intresse av att laga god och näringsriktig mat till våra förskolebarn i åldern 1-5 år. Vi letar efter dig som är:
• Flexibel – eftersom antal barn på förskolan varierar och aktiviteter/utflykter kan påverka val av maträtt och förändra mattider
• Kreativ – för att skapa nyfikenhet och locka barn att utforska maten
• Social – du möter barn/föräldrar och samarbetar med personalen på förskolan
• Matkunnig – för att planera samt laga näringsriktig och varierad mat
• Samarbetsvillig – du ingår i förskolans team runt barnen, i köksgrupp med andra kockar inom enheten och i köksnätverk inom stadsdelen

Arbetsbeskrivning
I dina arbetsuppgifter som kock ingår att laga frukost, lunch och mellanmål till alla barn och pedagoger även att laga specialkost samt att diska. Du ansvarar för livsmedelshygien och att genomföra egenkontroll. Att tillsammans med andra kockar planera matsedeln. Du har även ansvar för att göra livsmedelsbeställningar och följa givna budgetramar. Som kock har du även i uppgift att föra ut information om maten till pedagogerna och till föräldrar vid föräldramöten.

Arbetsplatsen
Förskolan har tre avdelningar med 48 barn och 12 pedagoger. Du kommer vara en i teamet runt barnen. Du som kock/kokerska kommer att ingå i en köksgrupp med andra kockar inom enheten samt i ett köksnätverk inom stadsdelen. Detta för att samverka kring utbildning, utveckling och planering av ex enhetens gemensamma matsedel. Köksnätverken leds av stadsdelens dietist som även fungerar som stöd i mat och måltidsfrågor.

Vi värdesätter att du har kunskap om barns näringsbehov, mat vid födoämnesöverkänslighet och specialkoster.
Datavana och gärna vana av livsmedelsbeställningar på nätet.

7,30-12,30
lön enligt avtal.
Löneform: Månadslön. Enligt avtal
Anställningsform: Tillsvidare.
Krav på arbetslivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Kvalifikationer
Utbildning
Du ska utbildning som omfattar hantering och tillagning av livsmedel, livsmedelshygien, specialkoster och planering av måltider. Utbildning om barns näringsbehov är meriterande.

Erfarenhet
Du har erfarenhet från arbete som kock eller kokerska och gärna från att laga mat till barn och barn i behov av specialkost. Kunna arbeta självständigt med beställning, planering, tillagning, egenkontroll och servering av måltiderna inom förskolan.

Varaktighet: Tillsvidare. Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. Måndag tom fredag, dagtid
Arbetskläder finns att tillgå

För mer information om tjänsten, tag kontakt med:
Förskolechef Ullbritt Svensson,08-508 201 93


Anne Sulkanen, Kommunal, 076-8254305 (facklig)
Jenny Berg, Bitr. förskolechef, 08-508 202 24, jenny.berg@stockholm.se

Tillträde: 2013-10-01. Enligt överenskommelse

Sammanfattning

Postadress

Enskede-Årsta-Vantör SDF
-, -

Liknande jobb


Kock/kokerska

20 augusti 2010

Kock till lunch och catering

23 augusti 2010

Kock/kokerska

24 augusti 2010

Kock/Kokerska

20 augusti 2010