Köksansvarig till STF Blåhammaren fjällstation

Arbetsbeskrivning

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se

Blåhammaren är Svenska turistföreningens minsta men högst belägna fjällstation. Vi har 64 bäddar och serverar en trerättersmiddag varje kväll, inspirerad av de jämtländska miljöerna. Vi jobbar hårt med hålbarhet, arbetsmiljö och gästfokus. 

Att arbeta på Blåhammaren innebär att ingen dag är den andra lik. Som Köksansvarig kommer du vara en viktig del till att varje gäst får en minnesvärd helhetsupplevelse från fjällstationen och en viktig pusselbit i personalstyrkan. Hos oss får du ta ett stort ansvar att införliva gästens upplevelse. Livet på en fjällstation är varierande, spännande och lärorikt, precis som en dag på fjället kan vara. Som en del av fjällstationen kommer du arbeta i en sammansvetsad arbetsgrupp som är lösningsorienterad.  I gruppen stöttar vi varandra och hjälper till i andra delar på fjällstationen om det behövs. Våra värdeord omtänksam, nyfiken, äkta, professionell och engagerad genomsyrar hela vår organisation och arbetssätt.

Vad innebär rollen som köksansvarig på Blåhammaren?

* Planera, förbereda och tillaga såväl trerättersmiddag, personalmat och bakning under olika arbetspass
* Presentera maten på ett tilltalande sätt
* Eventuellt stötta upp fjällstationen i andra uppgifter
* Ansvar för HACCP, rutiner och veckovis matbeställningar
* Ansvarig för driften i köket - men yttersta personalansvar ligger under platschef
* Leda och lära upp kökspersonal
* Fokus på hållbarhet, matprocent och menyer utifrån platsens förutsättningar 

Vem är du?
* Har erfarenhet av kockyrket och storköksarbete
* Har ett brinnande intresse för mat & service
* Grundläggande kunskaper inom livsmedelssäkerhet, egenkontroll och HACCP
* Uppskattar ordning och reda
* Tar ett stort ansvar över dina arbetsuppgifter och helhetsresultatet
* Goda kunskaper inom svenska och engelska
* Du är less på gamla dammiga kökshierarkier och vill odla god stämning och arbetskultur på jobb (och laga enkel men väldigt god mat!).

Vi värdesätter ditt driv, din kommunikationsförmåga och din förmåga att skapa de bästa förutsättningarna till gästmöten och personalsamarbeten som går hand i hand med STF värdeord omtänksam, nyfiken, äkta, professionell och engagerad.

Information om tjänsten
* Säsongsanställning med möjlighet till längre anställning under 2023
* 100% mellan 2022-06-13 - 2021-11-09
* Arbetstiden följer verksamheternas öppettider och är förlagd till såväl vardagar som helger, dagtid som kvällstid.
* Lön enligt kollektivavtal Visita/HRF, Turistsupplementet
* Kostavdrag enligt kollektivavtal


Vad erbjuder vi?
* Ett trevligt arbetsklimat med nyrenoverat kök
* Personalboende mot hyresavdrag tillsammans med kollegor på fjällstationen
* En fritid med fjället precis utanför dörren
* Utvecklingsmöjligheter inom STF
* Erfarenhet från besöksnäringen


Rekrytering sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi hörs! 

Alexandra Lundgren 
Platschef, STF Blåhammaren
alexandra.lundgren@stfturist.se

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Svenska Turistföreningen STF AB
  • 1 plats
  • 3 månader – upp till 6 månader
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 20 mars 2022
  • Ansök senast: 19 april 2022

Liknande jobb


Sommarjobb som skiftledare i köket på kollo

Sommarjobb som skiftledare i köket på kollo

6 maj 2024

Pizza chef

21 april 2024

kok och pizzabagare

23 februari 2024

30 januari 2024