Köksbiträde

Arbetsbeskrivning

Som en del av Region Gotland utvecklar och erbjuder serviceförvaltningen effektiva tjänster inom ekonomi, HR, IT, telefoni, städ, transport, varu- och måltidsförsörjning samt medborgarservice. Våra cirka 530 medarbetare månar om kvalitet och service gentemot våra kunder, vilka i huvudsak är regionens andra förvaltningar.

Köket är ett av 27 tillagningskök inom Regionens Måltidsförsörjning. I Strandgärdets kök produceras måltider till Visby lasarett och en del äldreboende i Visby med omnejd. Inom köksområdet har vi även serveringarna på Strandgärdet (lasarettet), Café Korpen och seniorboendet Gråbo. Köket har produktion alla dagar under året. I köket tillagas c:a 900 lunch (vardagar) och 350 kvällsmåltider. Köket har öppet alla dagar på året.

ARBETSUPPGIFTER
Utifrån direktiv och riktlinjer planera, producera samt servera mat och måltider med kvalitet på ett ekonomiskt och rationellt sätt. Syftet med funktionen är att möjliggöra leverans till medborgare av måltider med god kvalitet i form av säkra, näringsriktiga, varierade och hållbara måltider med tilltalande smak och presentation samt med en god service för trivsam miljö.

Detta innebär bland annat att:
- Arbeta med planering, produktion, servering och efterarbete
- Beställa råvaror och andra förbrukningsvaror till den egna verksamheter
- Daglig kund och brukarkontakt med hög service
- Arbeta i enlighet med uppdrag, beslutade rutiner och riktlinjer
- Aktivt bidra till ständiga förbättringar och utveckling av måltidsprocessen så som service och kvalitet.
- Följa regelverket, t ex tillse efterlevnaden av egenkontrollprogrammet, verksamhetssystem och maskininstruktioner.
- Delta i arbetsrotation inom köksområde och avdelning
- Stödja enhetschef i uppföljning
- Vid behov, på uppdrag av chef, delta i projekt och utvecklingsarbeten
- I vissa fall kassaarbete
- Stöd till enhetschef
- Kund- och gästkontakt

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tydligt kundfokus och kan tillföra nytänk och engagemang till vår verksamhet. Vi ser gärna att du har en dokumenterad restaurangutbildning, 3-årigt gymnasium inriktning restaurang och måltidsservice eller KY-utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer är likvärdig.

Då inriktningen är att öka ekologiskt, närproducerat och att mer lagas från grunden så är kunskaper om råvaror och dess användande i matlagning och olika matlagningsmetoder önskvärt. Kunskap om egenkontrollprogram, datorvana, ekonomi och specialkoster.

Erfarenhet av tillagning och hantering av specialkoster är önskvärt.

Du är en person som kan se helheten och kan utveckla och inspirera arbetskamraterna för förbättring och utveckling av verksamheten.

Körkort erfordras.


ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för person med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner på detta företaget

Kristina Björkander
0498-268680
Avtalsområde kommunal, facklig information.
0498-269000
Enhetschef Kristina Björkander
0498-268680
Enhetschef Kristina Björkander
0498-26 86 80

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Region Gotland, Köksområde Strandgärdet
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Deltid
  • Enligt avtal.
  • Deltid. syssgrad 75%, schemalagd arbetstid dagtid med tjänstgöring varannan helg Tillsvidareanställning, tillträde: 2017-01-01 .
  • Publicerat: 3 november 2016

Besöksadress

Visborgsallén 19 Visby
None

Liknande jobb


Kökshjälp

Kökshjälp

19 maj 2024

17 maj 2024

Juniorkockar!

Juniorkockar!

17 maj 2024