Kökschef

Arbetsbeskrivning

På Scandic vill vi att alla ska ha känslan att de är bland vänner. Det gäller våra gäster och våra medarbetare, både i hur vi beter oss och hur vi ser ut.  Hos oss ska man aldrig känna sig dum när man vill ställa en fråga eller när man tappar skeden vid matbordet. För det finns inga dumma frågor och skedar är gjorda för att tappas! Att vi och våra gäster känner sig komfortabla och hemma är otroligt viktigt, för enligt oss är sann lyx detsamma som att kunna vara sig själv. För att åstadkomma detta tror vi att det krävs ledare som visar vägen, utvecklar, förbättrar verksamheten och är goda föredömen. Vill du vara en del av detta? Då väntar Scandic på dig!

Scandic Västerås är ett av de väghotell som de senast åren genomgått en stor förvandling.  Renoveringarna omfattar allt från reception och lobby till restaurang och hotellrum samt konferens där vi satsat mycket att lyfta fram mat och dryck som en viktig del i hotellvistelsen.

Nu söker vi dig – en inspirerande ledare med passion för matlagning. Du gillar att ta ansvar, har en god känsla för service och vill bidra till en glädjefylld miljö som ger energi åt både kollegor och gäster.

Dina arbetsuppgifter

Som Köksmästare ansvarar du för all mat som går ut till våra konferens-, a la carte, lunchgäster och frukost. Sist men inte minst ansvarar du för att laga god och varierad mat till vår personal på hotellet.

Du leder och utvecklar teamet i köket och disken. Du ska säkerställa en hög kvalitet och service och utvecklar rutiner för ett effektivt och smidigt arbete. I ditt ansvarsområde ingår menyplanering, HACCP, inventering, schemaläggning och bemanning samt budgetansvar för inköp och personal.

Du är en del av ledningsgruppen för hotellet och rapporterar till Hotelldirektör.

Din profil

Du ska ha minst 6 års yrkeserfarenhet varav 3 år som kökschef eller motsvarande. Vi tror att du är en inspirerande ledare med god förmåga att leda och utveckla dina medarbetare. Du är en person som har lätt för att samarbeta med andra människor och att du är noggrann och lösningsorienterad.

Du har en utvecklad känsla för service, är flexibel och ser till så att verksamheten följer de lagar och säkerhetsföreskrifter som gäller för restaurangdrift och hantering av mat och alkohol.

Du har grundläggande kunskaper i ekonomi. Goda datakunskaper och att obehindrat kunna kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.

Vad vi erbjuder dig

På Scandic får du möjlighet att utvecklas genom inspirerande karriärvägar, både i Sverige och utomlands och vi ser gärna att du har vilja och potential att ta ytterligare steg inom vår organisation. Vi erbjuder en arbetsplats där hållbarhetsfrågor har ett stort fokus och vi hoppas att du vill bidra med ditt engagemang och din kompetens så vi kan bli ännu bättre. Scandic är en del i ett mångkulturellt samhälle och för att kunna möta upp är det viktigt för oss att vår personal speglar de gäster vi har. Därför är mångfald en viktig del i vår vardag.

Caring, Casual, Creative och Competitive är våra ledord!

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Karlsson, Hotelldirektör, på telefon: 021-495 58 15 eller via mail: lena.karlsson@scandichotels.com

Alla ansökningar kommer att behandlas löpande varför vi ber dig att ansöka så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner på detta företaget

Lena Karlsson
+46 (0)709-735 407
Camilla Nordwall
+46 (0)21-495 58 09, +46 (0)72-180 20 55
Lena Karlsson
+46 (0)21-495 58 15, +46 (0)70-973 54 07
Nicklas Nore
+46 21495 58 08

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Scandic Västerås
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Månadslön
  • Heltid Tillsvidare
  • Publicerat: 24 april 2015

Besöksadress

Pilgatan 33
None

Postadress

Pilgatan 33
Västerås, 72130

Liknande jobb


21 november 2023

18 november 2023

Köksmästare till FAVO Borås

Köksmästare till FAVO Borås

17 november 2023

Köksmästare

16 november 2023