Köksföreståndare, Anstalten Gruvberget

Arbetsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och fängelser verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet. Kriminalvården Region Nord, verksamhetsområde Gävle består av två häkten, två verksamhetsställen för frivård samt två anstalter; anstalten Gruvberget och Gävle. Anstalten Gruvberget bedriver verksamhet i kursform för intagna och deras familjer. Verksamhetsområdet leds av kriminalvårdschefen tillsammans med ett antal kriminalvårdsinspektörer. ARBETSUPPGIFTER Du har som köksföreståndare ett övergripande ansvar för köksverksamheten på Gruvberget. Som köksföreståndare kommer du att arbeta med traditionella arbetsuppgifter som förekommer i storkök, såsom matlagning, planering, inköp, livsmedelshantering, beredning och städning av kök. Tillagning av dietkost och annan special kost förekommer också. I arbetet ingår även i övrigt vanligt förekommande uppgifter i köksverksamhet. Köksverksamheten ingår som en naturlig del i programverksamheten för klienterna. Information om kosthållning och matlagningskurser för klienterna kan komma att ingå i arbetsuppgifterna. KVALIFIKATIONER Grundläggande krav är examen från hotell- och restaurangprogrammet på gymnasienivå, eller annan kockutbildning som kan prövas likvärdig. Erfarenhet från arbete i storkök är meriterande. Personliga egenskaper som bedöms viktiga är arbetsledande förmåga, vana att hantera konflikter samt förmåga att ha ett helhetsperspektiv på verksamheten. Som person är du tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och stresstålig. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift. För arbetet krävs god datavana liksom vana av inköp- och fakturahantering. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten. Vi förutsätter att Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar. Körkort är ett krav. Erfarenhet från arbete i storkök är meriterande.

Kontaktpersoner på detta företaget

Rolf Johansson
0278-74 43 81
Petra Svensk-Berggren
026-456 13 57
Agneta Gärdin
0650-57 80 12
Fredrik Ström
026-456 14 00 vxl
Stabschef Region Nord Cathrin Ahlgren
0611-37 16 72
SACO Monica Olausson
0920-21 40 10
SEKO Petra Svensk-Berggren
026-456 13 57
ST/OFR Anette Hillman
026-456 14 71

Sammanfattning

Postadress

Box 244
HÄRNÖSAND, 87125

Liknande jobb


Sommarjobb som skiftledare i köket på kollo

Sommarjobb som skiftledare i köket på kollo

6 maj 2024

Pizza chef

21 april 2024

kok och pizzabagare

23 februari 2024

30 januari 2024