Kostchef

Arbetsbeskrivning

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Kommunen ansvarar för mat och måltider till kundgrupperna förskolan, skolan och äldreomsorgen.

Måltiden är central i våra liv som njutning, källa till glädje, mötesplats och kulturbärare. Måltiden är också en viktig del i den pedagogiska verksamheten och ett verktyg för barn och elever att lära känna sina sinnen och sin egen smak. Äldrematens stora utmaningar är att individanpassa och förebygga undernäring och främja hälsa och livskvalité.

Hos oss satsar vi på den offentliga måltiden och därför står vår måltidsverksamhet inför en förändring. Genom att samla verksamheten i en central kostorganisation vill vi ha ett ökat inflytande, delaktighet och engagemang. Totalt kommer organisationen bestå av cirka 70-90 medarbetare. Kostorganisationen kommer att ledas av en kostchef och vara indelad i två områden med cirka 35 medarbetare i varje. Varje område leds av en områdeschef.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

ARBETSUPPGIFTER
Som kostchef arbetar du strategiskt, pedagogiskt och administrativt med kost- och näringsfrågor på ledningsnivå för att utveckla våra måltider och förankra och efterleva de politiska mål och riktlinjer kommunen har. Samverkan mellan verksamheter är viktig då vi även har kombinationstjänster mellan kosten den pedagogiska verksamheten. Du bör vara väl insatt i skollagen, livsmedelslagen, arbetsmiljölagen och svenska näringsrekommendationer men även hälso- och sjukvårdslagen.

I arbetsuppgifterna som kostchef ingår bl.a.
- Inledningsvis om att skapa organisatoriska förutsättningar för den nya enheten för att uppnå jämn kvalité och vara kostnadseffektiv.
- Vara väl insatt i förskolans- och skolans krav och riktlinjer kring pedagogisk måltid.
- Driva utvecklingen av måltider
- Se till att vi uppnår satta mål och efterlever kommunens riktlinjer
- Arbeta med upphandlingar och uppföljningsarbete av verksamheten
- Budget-, verksamhet och personalansvar
- Arbeta strategiskt för att alla kök skall få förutsättningar för att uppnå verksamhetens mål
- Hantera media och våra sociala kanaler
- Inspirera till olika projekt
- Diverse administrativa uppgifter

I alla verksamheter är kostpersonalen en del av den övriga verksamhet vilket innebär att all personal tar ett helhetsansvar för alla kunder och är en del av hela verksamhetens gemensamma arbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en kostvetarutbildning eller likvärdigt. Du brinner för verksamhetsutveckling och kan på ett kreativt sätt omsätta politiska mål i praktiken.

Som ledare drivs du av att hitta lösningar, driva förändringsprocesser, har empati och fingertoppskänsla och kan tillföra nya dimensioner i grupper. Du är en person med idéer och framtidsvisioner, har lätt för att samarbeta och ett utpräglat servicetänkande gentemot såväl medarbetare som våra kunder.

Du har erfarenhet av och stora kunskaper om livsmedelshygien, upphandlingar, och näringskunskaper för våra olika kundgrupper. Du har erfarenhet av att arbeta i storkök inom kommunal verksamhet eller annan stor restaurangverksamhet. Du brinner för god service och ser kunden som din främsta målgrupp. Goda datorkunskaper och erfarenheter från kostdatasystem är ett krav. Erfarenhet av liknande arbete med arbetsledning och ekonomiskt ansvar är meriterande.

Du har god analytisk förmåga, ser möjligheter och lösningar samt kan samarbeta med många olika människor. Du har lätt att kommunicera på svenska i både tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort för personbil krävs.

ÖVRIGT
Vi behandlar ansökningarna allteftersom de kommer in och genomför intervjuer löpande. Så sök redan idag.

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner på detta företaget

Chef Processtöd Helena Broberg
0293-21 86 17
Närvårdskoordinator, fd MAS Susanne Ahlman
0293-21 81 86
Verksamhetschef HSL Kristina Ericson
0293-21 84 41
Vårdförbundet Anja Carlsson
0293-21 97 72
LSR Helena Jansson
0293-21 86 39
FSA Karin Sundholm
0293-21 86 46
huvudregistrator Ewa Dannberg
0293-218215
Vision Lisa Hellström
0293-21 83 95
Kostkonsulent Maria Skeri
0293-21 85 65
Personalorganisationernas företrädare nås via ko
0293-21 80 00

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Tierps kommun, Enhet för Processtöd Tierp
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Enligt avtal.
  • Heltid. Tillträde 2017-01-01 eller enligt överenskommelse Dagtid. Tillsvidareanställning
  • Publicerat: 19 september 2016

Besöksadress

81580 Tierp
None

Postadress

Centralgatan 7
Tierp, 81580

Liknande jobb


Kiruna kommun söker Kostchef

Kiruna kommun söker Kostchef

28 augusti 2023

Måltidschef

24 augusti 2023

Kostchef

16 augusti 2023

Vegan och vegetarisk kock sökes

4 augusti 2023