Måltidschef

Arbetsbeskrivning

Måltidschef
Sala kommun har sedan 2010 en samlad organisation för all måltidsverksamhet inom förskola, skola och äldreomsorg. Måltidsenheten är organiserad under tekniska kontoret. En medveten satsning har gjorts på utbyggnad av tillag-ningskök för att gästen ska få så närlagade måltider som möjligt. I dagsläget består enheten av 25 kök varav 23 tillagningskök. För att fokusera på hela måltidsprocessen, ytterligare effektivisera verksamheten och höja kvaliteten på måltiden planeras nu en omorganisation som ska vara genomförd 1 juli 2014. Förändringen består i ökad kompetensnivå inom enheten, förändrad bemanning och organisationsstruktur, projektarbeten för fortsatt minskning av svinn, kvalitetssäkring av näringsriktiga måltider, ökad andel ekologiska livsmedel och fortsatt skapande av goda relationer till kunder och gäster. Allt för att få så klimatsmarta, hållbara, konkurrenskraftiga och goda måltider som möjligt. Efter omorganisationen består måltidsenheten av 57 personer, varav en måltidschef, två biträdande måltidschefer, 7 köksmästare, 35 kockar och 12 restaurangbiträden.
Vår nuvarande kostchef har fått nytt arbete på sin hemort och vi har därmed möjligheten att erbjuda denna spännande och utmanande tjänst till någon som snabbt vill ta över stafettpinnen och driva igenom organisationsförändringen och fortsatt utveckla en konkurrenskraftig måltidsenhet tillsammans med två biträ-dande måltidschefer och övriga medarbetare.
ARBETSUPPGIFTER
Som måltidschef har du det yttersta ansvaret för verksamheten, ekonomi och perso-nal. Du har ett nära samarbete med de biträdande måltidscheferna och ni ansvarar för att driva var sin måltidsprocess: förskolans måltidsprocess, grundskolans och gymnasieskolans måltidsprocess, respektive vård- och omsorgs måltidsprocess.
Som måltidschef har du det övergripande ansvaret för hur verksamheten planeras, genomförs, utvecklas och följs upp i nära samverkan med de biträdande måltidsche-ferna och övriga medarbetare. Du äger de strategiska frågorna och förväntas fortsatt driva utvecklingen av verksamheten utifrån ett affärsmässigt förhållningssätt. Du är ytterst ansvarig för livsmedelupphandling. Som stöd har du upphandlingsprogram-met DKAB Hantera livs som ersätter Basera. Du är också systemansvarig för vårt kostdataprogram Mashie.
Du rapporterar till chefen för tekniska kontoret och ingår i kontorets chefsgrupp.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen från kostvetare-/kostekonomprogrammet eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har flera års erfarenhet som ledare inom storkök eller restaurangverksamhet. Vi ser gärna tidigare erfarenhet som in-nefattat fullt personal- och ekonomiskt ansvar. Du har goda kunskaper i, för kostom-rådet, aktuell lagstiftning och riktlinjer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av meny-planering via kostdataprogram och livsmedelsupphandling. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är en god ledare, är rak och tydlig i din kommunikation och är en naturlig arbetsgivarföreträdare. Du har ett tydligt gäst- och kundfokus och är en utåtriktad relationsbyggare som naturligt kny-ter kontakter både inom och utom organisationen. Du är lyhörd, skapar delaktighet och har en förmåga att entusiasmera dina medarbetare. Samtidigt har du förmåga att självständigt fatta och stå för beslut. Du är resultat- och målinriktad och har förmåga att driva ständig förbättring och utveckling av måltidsverksamheten.

Sammanfattning

Besöksadress

Rådhusgatan 4 C
None

Postadress

Box 304
SALA, 73325

Liknande jobb


Kiruna kommun söker Kostchef

Kiruna kommun söker Kostchef

28 augusti 2023

Måltidschef

24 augusti 2023

Kostchef

16 augusti 2023

Vegan och vegetarisk kock sökes

4 augusti 2023