Måltidssamordnare Äldreomsorg

Arbetsbeskrivning

Vi har en vision - 2015 ska vi vara 15000 stolta göingar. Vi har en ny kommunal förvaltningsorganisation som skall svara mot göingebons behov och önskemål. Vi är en förvaltning i kommunen med fyra enheter, var och en ansvarar för ett område: Gemensam service, Medborgar-och företagsservice, Produktion, och Strategisk utveckling. I Produktion ingår större delen av kommunens tjänsteproduktion som social verksamhet, barn- och utbildningsverksamhet, teknisk verksamhet, kultur/fritid, turism och hälso/sjukvård. Verksamheten har sammanlagt ca 900 anställda. Inom verksamheterna Insatser i hemmet och boende ingår service, vård och omsorg för alla äldre, sjuka och funktionshindrade. Vår värdegrund och vår kultur skall vara en, gemensam för alla. Lean-konceptet kommer att införas med mål att skapa en reflekterande organisation där alla arbetar med ständig utveckling och förbättring i små steg. ARBETSUPPGIFTER En god och väl sammansatt måltid förgyller dagen för alla individer. Maten är därför en viktig del i omvårdnaden av våra äldre, både inom särskilda boenden och i ordinärt boende. Den vårdpersonal som arbetar inom särskilda boenden och Hjälp i hemmet hanterar livsmedel i olika grad, planerar för och tillagar delar av dagens måltider t ex frukost och mellanmål. Det krävs kunskaper i såväl näringslära och livsmedelshygien som dukning och hjälp vid måltiderna. Arbetsuppgifter: Vi söker dig som: - har en pedagogisk förmåga och kan stödja vårdpersonalen med att göra måltiderna till att bli en angenäm stund - kan stödja vårdpersonalen i sitt arbete att ge vårdtagarna en individanpassad kost - kan vara samordnare och bollplank för enheternas kostombud och hjälpa dem i att utveckla sin roll - kan granska och förbättra ergonomin i måltidssituationen både för den enskilde och vårdpersonalen i nära samarbete med arbetsterapeut - kan handleda i livsmedelshygien - kan samordna utbildningsinsatser inom måltids- och livsmedelsområdet för vårdpersonalen - kan samarbeta med kommunens kostenhet i syfte att kvalitetsutveckla måltiderna utifrån individperspektivet KVALIFIKATIONER Högskoleutbildning inom kost och nutritionsområdet. T ex kostvetare, YTH-livsmedel, hushållslärare el likvärdigt. Dokumenterade kunskaper inom livsmedelshygien. Stor vikt läggs vid pedagogisk kompetens, handledning, samarbetsförmåga samt tidigare erfarenhet. Gärna erfarenhet av mat för äldre och personer med funktionsnedsättning. Östra Göinge kommun har nyligen infört arbetssättet Lean och därför kan erfarenhet av arbete med Lean vara meriterande. Körkort erfordras.

Kontaktpersoner på detta företaget

Enhetschef Nina Andersson
044-775 6462
Samordnare Marita Nystöm
044-775 6313
Anneli Jonsson
044- 775 6000
Enhetschef Pernilla Hallberg
044-775 6254
Sjukgymnast Helena Persson
044-775 6188
Enhetschef Nina Andersson
044- 775 6462
Enhetschef Malin Axelsson
044-775 6570
Verksamhetschef Anna-Lisa Simonsson
044-775 6151

Sammanfattning

Besöksadress

Storgatan 4 28060 Broby
None

Postadress

Storgatan 4
Broby, 28060

Liknande jobb


16 mars 2024

Måltidsutvecklare

Måltidsutvecklare

19 oktober 2023

Måltidsplanerare till Måltidsservice

Måltidsplanerare till Måltidsservice

18 september 2023