Mikrobiolog

Arbetsbeskrivning

Mikrobiolog till Risk- och nyttovärderingsavdelningen, med tillträde snarast.

Risk- och nyttovärderingsavdelningens huvudsakliga uppgift är att utarbeta risk- och nyttovärderingar och likartade kunskapsunderlag inom områdena nutrition, mikrobiologi, toxikologi och allergi. Även matvaneundersökningar och metodutveckling inom området ingår. Vetenskapliga värderingar och kunskapsunderlag används av andra avdelningar på myndigheten till råd och rekommendationer, regelarbete och i livsmedelskontrollen. På avdelningen arbetar drygt 40 personer.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga uppgifter är att utföra mikrobiologiska riskvärderingar och ställa samman kunskapsunderlag som stöd till myndighetens riskhanteringsarbete och riskkommunikation. Detta kan också innebära att du deltar i större projekt/utredningar där riskvärdering ingår som en del av arbetet. Vidare kan arbetet innebära deltagande i nationella och internationella arbetsgrupper inom mikrobiologisk riskvärdering, exempelvis vid den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten Efsa.

Kvalifikationer
Du ska ha akademisk examen med mikrobiologisk inriktning, gärna doktorsexamen. Fördjupade kunskaper inom livsmedelsmikrobiologi och riskvärderingsmetodik är meriterande. Du har god förmåga att sätta dig in i nya frågeställningar och göra kunskapssammanställningar och analyser. Goda kunskaper i statistik och erfarenhet av planering av undersökningar och kartläggningar är önskvärt. Du ska också ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper där effektivitet, noggrannhet, god samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera och ta egna initiativ är viktiga.

Upplysningar
För ytterligare upplysningar är du välkommen att ringa avdelningschef Monica Olsen eller Roland Lindqvist, vetenskaplig strateg. Fackliga företrädare är Ulla-Kaisa Koivisto Hursti, SACO och Anneli Widenfalk, ST. Samtliga nås på 018-17 55 00. Sex månaders provanställning kommer att tillämpas.

Ansökan
Välkommen med din ansökan, märkt med dnr 569/2014, senast den 9 feb 2014 via e-post: livsmedelsverket@slv.se eller till adress: Livsmedelsverket, Box 622, 75126 Uppsala.
För en jämnare könsfördelning i arbetsgruppen ses gärna manliga sökande.

Livsmedelsverket är den statliga centrala myndigheten för frågor som gäller livsmedel inklusive dricksvatten. Livsmedelsverket ska i konsumenternas intresse verka för säkra livsmedel, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor. På Livsmedelsverket arbetar 530 personer. Cirka 330 personer arbetar i Uppsala och 200 personer arbetar med livsmedelskontroll vid livsmedelsanläggningar och vid gränskontrollstationerna. Livsmedelsverket har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Se även www.livsmedelsverket.se

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Livsmedelsverket UPPSALA
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Publicerat: 23 januari 2014

Besöksadress

Hamnesplanaden
None

Postadress

Box 622
UPPSALA, 75126

Liknande jobb


Senior Laboratory Microbiologist, Getinge Halmstad

Senior Laboratory Microbiologist, Getinge Halmstad

11 april 2024

Microbiologist

Microbiologist

12 mars 2024