produktutvecklare till kockens och culinar i fjälkinge

produktutvecklare till kockens och culinar i fjälkinge

Arbetsbeskrivning

Arbetsbeskrivning
Är du produktutvecklare med ett stort intresse för god mat och smak? Har du bred erfarenhet av olika livsmedelsingredienser och hur de interagerar? Då kan rollen som produktutvecklare på Kockens vara ditt nästa steg i karriären. Här får du driva utvecklingsprojekten hela vägen från idé till lanserad produkt, vilket omfattar utveckling av såväl koncept och recept som process med hänsyn till vald förpackning. Missa inte möjligheten att bli en del av ett svenskägt företag i tillväxt där beslutsvägarna är korta och utvecklingsmöjligheterna är många!

Ansvarsområden
Kockens AB är ledande inom smaksättning och bakning i Norden och levererar hållbara livsmedel inom kolonial till konsument och storkök i Norden, fördelat på varumärkena Kockens, Lailas och Lyckeby samt handelns egna varumärken. I nära samarbete med dina kollegor inom sälj, marknad och produktutveckling samt med Kockens EMV-kunder driver du framtagningen av nya produkter, koncept och innovationer för dagligvaruhandeln och Foodservice inom smak och konsistens. Med smak och hållbarhet i fokus utvecklar du goda, funktionella och attraktiva produkter, antingen proaktivt för våra egna varumärken eller på kundförfrågan för EMV. Du tillhör både det gemensamma produktutvecklingsteamet på 15 personer och Kockens team bestående av 12 personer. Du är anställd på Lyckeby Culinar AB och arbetar med produktutveckling för vårt systerbolag Kockens AB.

Dina huvudsakliga fokusområden är att;
Planera, leda och ta helhetsansvar för utvecklingsprojekt genom innovationsprocessens alla faser. Tillsammans med Kockens marknadsavdelning driver du utvecklingsprojekt hela vägen från idé till lanserad produkt, vilket omfattar utveckling av såväl koncept och recept som process och förpackning. Du utvecklar i lab- och pilotskala, utför applikationsförsök samt planerar och deltar i fabriksförsök. Du arbetar även tillsammans med produktionspersonal med problemlösning i befintlig produktion.
Arbeta med omvärldsbevakning och trendspaning som rör såväl konsumentbeteenden och smaktrender som nya tekniker inom livsmedelsområdet.
Tillsammans med inköpsavdelningen arbeta proaktivt med att identifiera nya innovativa råvaror.
Ansvara för framtagande av korrekt dokumentation internt och till kund samt korrekta underlag för nyutvecklade produkter.

Tjänsten är placerad i Fjälkinge där både kontor och produktion finns, men det förekommer vissa resor till såväl kunder som leverantörer. Du tillhör Kockens och Culinars gemensamma utvecklingsavdelning och rapporterar till vår utvecklingschef med streckad linje till Kockens VD.

Arbetstider
Tjänsten är tillsvidare och på heltid.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som produktutvecklare krävs det att du har följande kompetenser och erfarenheter med dig;


Akademisk utbildning, exempelvis civilingenjör inom livsmedel/bioteknik/kemi.
Goda kunskaper om olika livsmedelsingredienser och förståelse för deras funktion i olika livsmedel.
Ett par års erfarenhet av produktutveckling inom livsmedelsindustrin.
Ett par års erfarenhet av produktutveckling hos en dagligvaruleverantör.
Erfarenhet av produktutveckling av mjölbaserade produkter.
Erfarenhet av projektledning.
Mycket god sensorisk förmåga.
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Kompetens inom förpackning och erfarenhet av att arbeta med förpackade produkter ser vi som meriterande. 

Vi söker dig som är en prestigelös lagspelare med ett stort driv och nyfikenhet och som vågar utmana det befintliga och tänka nytt. Med ett lösningsorienterat förhållningssätt tar du dig an dina arbetsuppgifter och har förmågan att självständigt strukturera och organisera ditt arbete med fokus på kreativa lösningar och resultat. Rollen innebär många kontaktytor, såväl internt som externt, varför en god kommunikativ och kommersiell förmåga är av stor betydelse. Du kan hantera en komplex och föränderlig verksamhet, har en god självkännedom och tar lärdom av såväl erfarenheter som misstag för att utvecklas. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan
Sista ansökningsdagen är 2021-08-18, men urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt via www.randstad.se. 

För information: I denna rekrytering samarbetar Kockens och Culinar med Randstad Life Sciences & Engineering. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Emelie Lanner på emelie.lanner@randstad.se eller 072-9733382. Under veckorna 29-32 har jag semester och är då ej tillgänglig för frågor.

Om företaget
Lyckeby Culinar AB och Kockens AB är systerbolag. De ägs av Sveriges Stärkelseproducenter, som har ca 350 medarbetare i Sverige och omsätter ca 150 M.EUR. Culinar/Kockens har ca 180 anställda med kontor och  produktionsanläggning i Fjälkinge, strax utanför Kristianstad.
Culinar erbjuder livsmedelsproducenter ett brett sortiment av kundunika produkter för smak, konsistens och funktion. Kockens levererar kryddor och andra livsmedel till dagligvaruhandeln och storköksmarknaden i Norden. Vi kan med stolthet säga – vi smaksätter maten i Sverige!
Läs mer på www.culinar.se och www.kockens.se

Kontaktpersoner på detta företaget

Daniella Petersen

Cecilia Mannheimer

Emelie Özgun

Pontus Adolfsson

Konsultchef Katja Löfström

Maria Johansson

Maria Öhlander
072-9889604
Jonna Blom

Emelie Özgun
0729889603
Konsultchef Camilo Garcia Sanchez
0729889044

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Randstad
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 15 juli 2021
  • Ansök senast: 18 augusti 2021

Besöksadress

Ringvägen 100
None

Postadress

Ringvägen 100
Stockholm, 11860

Liknande jobb