Restaurangchef med kökskunskap till Värdshuset Kräftan

Restaurangchef med kökskunskap till Värdshuset Kräftan

Arbetsbeskrivning

Invid Brunnsviken mellan äng och vatten finns Värdshuset Kräftan. Området, som kallas Kräftriket, är inte bara naturskönt utan också känt från både litteraturen och historien.

Kräftriket omnämns exempelvis i Bellmans och Taubes diktning. Det hette i början Cathrineberg och var ett jägarboställe. I slutet av 1700-talet köptes det av en köksmästare Schmidt som lät öppna en krog och serverade kräftor ur Brunnsviken till sina gäster. Rörelsen blev enormt populär och drevs till mitten av 1800-talet. Vid en vägombyggnad på 1940-talet revs dock torpet, det ansågs stå i vägen för den ökande biltrafiken.

Carl Michael Bellman nämner Brunnsviken och även restaurangen (Första Torpet) i sin diktning. Vid Brunnsvikens strand står en staty av Bellman med sin luta. Det är inte vilken vilken staty som helst utan Alfred Nyströms klassiska staty från 1872. Den stod ursprungligen framför Hasselbacken.

Majola hjälper till i rekryteringsprocessen men du blir anställd direkt av Värdshuset Kräftan.





OM TJÄNSTEN

Till Värdshuset Kräftan söker vi en person som är lika trygg i köket som i matsalen och därför har en köksutbildning och relevant erfarenhet av arbete både i storkök och av a la carte. Vi söker dig som brinner för att driva och utveckla Värdshuset Kräftan vid Brunnsvikens strand och kan laga riktigt god mat!

I dagsläget serveras runt 200 lunch som buffé varje vardag och det cateras även ca 600 portioner mat till närliggande förskolor. Det finns två konferensrum där det serveras fika och lunch. Det erbjuds catering och arrangeras bröllop, events och fester i de fantastiska lokalerna.

Du leder arbetet i Värdshuset tillsammans med ett kunnigt och erfaret team bestående av en kock, ett köksbiträde, en diskare och en servitör. Ni tillsammans gör ert yttersta för att ge gästerna ett varmt välkomnande och utsökta smakupplevelser.

Du marknadsför Värdshuset både för lunch och för eventverksamhet, träffar kunder och planerar festligheter. Du ansvarar för personalplanering, bemanning och är ansvarig som chef både till vardag och fest.

Du har ekonomiskt ansvar och tar hand om alla inköp, bokningar och uppföljningar. Tillsammans med ägaren gör du en långsiktig planering och lägger budget med resultatuppföljning.

Du har god kunskap om livsmedelshygien och HACCP

Du arbetar främst dagtid på vardagar från morgon till eftermiddag. När det är beställningar arbetar du och/eller personal efter behov. Under några veckor på sommaren och under mellandagarna är det stängt för lunch och leverans.




OM DIG SOM SÖKER

Att ansvara för Kräftan är således på många sätt som att vara restauratör med egen restaurang, och vi ser därför att du som ansvarig är en riktig entreprenör och känner ett stort ägandeskap. Du är driven, självgående, nyfiken och ser potential och möjligheter. Du vill vara med och bidra till utveckling och positiva gästupplevelser.

Du har positiv energi, är noggrann samt håller hög kvalitet i allt du gör. Du har några års erfarenhet som restaurangchef eller kökschef och är en god ledare som coachar och stöttar dina medarbetare.

Tjänsten tillsätts enligt överenskommelse och är på heltid

Är du den vi söker? Skicka då in din ansökan via länken eller skicka ditt CV till sara.mjornell@majola.se

Kontaktpersoner på detta företaget

Therese Hedenström

Martina Dietrich
08-600 35 00
Caroline Andersson
08-600 35 00
Annica Nordin

Catherine Larsson

Isabella Sulejmanovic
08-6003500
Viktor Markowicz

Johanna Lagerström

Sandra Fagerlund

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Majola RestaurangKonsult
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 1 september 2022
  • Ansök senast: 4 februari 2023

Besöksadress

Hesselmans Torg 5, Nacka
None

Postadress

Hesselmans Torg 5
Nacka, 13154

Liknande jobb


Restaurangchef till Goyo Sushi AB

22 maj 2024

16 maj 2024