Restaurangenheten söker en avdelningschef

Arbetsbeskrivning

Jobba med det viktigaste. Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika
yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och väl fungerande stad där
framtidstro står i centrum. Välkommen till en arbetsplats full av liv.

ARBETSUPPGIFTER
Restaurangenheten söker en avdelningschef

ProAros är en utförarförvaltning som arbetar under egen styrelse. Verksamheten består av drygt tre tusen medarbetare, som utför tjänster inom vård, omsorg, individ och familj, fritid, förebyggande, restaurang, vikariehantering samt stödfunktioner. Allt arbete utgår från visionen ”Alltid bästa möjliga möte”, vilket innebär att alla möten med kunder, medarbetare, beställare, anhöriga, samverkanspartners, leverantörer och andra präglas av kunskap och omtanke.

Lockas du av att få medverka i en kvalitets - och kundfokuserad restaurangverksamhet i offentlig sektor? Då är du välkommen att söka till oss!

Restaurangverksamheten är samlad i en enhet Restaurangenheten som ingår i verksamhetsområdet Service och Support. Enhetens ledning består av en enhetschef och fem avdelningschefer och ca 230 medarbetare vilka varje dag producerar ca 20 000 luncher om dagen. Vi har ca 80 arbetsplatser geografiskt spridda över hela Västerås.

Vårt övergripande mål är att ”Alla gäster ska vara nöjda med totalupplevelsen av att besöka våra restauranger”. Vi ska tillhandahålla variationsrik och näringsriktig kost, laga maten så nära kunden som möjligt och verka för minskad miljöpåverkan. Vi strävar efter att tillaga ekologisk och så långt det är möjligt närodlad mat där råvarorna följer årstidernas växlingar. Den goda och nyttiga maten ska upplevas som ett kriterium för val av skola eller servicehus inom proAros. Hela matsituationen ska upplevas som en höjdpunkt på dagen för kunden.

Som avdelningschef har du ansvar för verksamhet, medarbetare, kommunikation, ekonomi, arbetsmiljö, facklig samverkan samt för att kommunicera vår värdegrund inom avdelningen.
Du har det samlade ansvaret för att verksamheten planeras, genomförs, utvecklas och följs upp i nära samverkan med dina medarbetare. Du leder verksamheten utifrån ett affärsmässigt förhållningssätt, där kundfokus och hög kvalitet är viktiga drivkrafter. Med ett tydligt och coachande förhållningssätt ger du medarbetarna stöd och möjligheter till utveckling. Din närmaste chef som du rapporterar till är enhetschefen för Restaurangenheten.


KVALIFIKATIONER
Du som söker tjänsten har för uppdraget en lämplig högskoleutbildning, gärna som kostekonom, samt erfarenhet från området restaurang och storkök. Som avdelningschef krävs det att du har goda kunskaper inom ekonomi, budgetarbete och samt goda datakunskaper. Det är meriterande om du har arbetat med verksamhetsutveckling. För oss är det självklart att du är van att arbeta självständigt och leverera resultat. Du får gärna ha arbetat som ledare för en grupp större än 20 personer, med ansvar för budget, personalplanering, arbetsmiljöarbete och uppföljning av verksamhet. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet både från privat och offentlig verksamhet. Vi ser gärna att du har B-körkort eftersom det underlättar arbetet i den här tjänsten.

Din personlighet kännetecknas av att du är trygg, stabil och har god självinsikt. Du är också en person som förstår och kan tillämpa affärsmässiga principer och är medveten om och intresserad av marknadstrender. Ditt ledarskap genomsyras av engagemang och delaktighet. Detta skapar du genom att du leder och motiverar andra genom att ge dem befogenheter, energi, kraft och glädje för att nå gemensamma uppsatta mål. Som ledare kommunicerar du på ett tydligt sätt och säkerställer att dina budskap når fram. Du har också modet att tala om svåra saker och att stå för fattade beslut. Du medverkar föredömligt med din samarbetsförmåga och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. För dig står kunderna i fokus och du är angelägen om att de är nöjda och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du drivs av en önskan och vilja att få leverera den bästa maten i Sverige för barn och äldre och du kan inspirera dina medarbetare till att medverka i den levereransen av högklassiga måltider varje dag!

I vårt jämställdhetsarbete arbetar vi aktivt med att utjämna könsfördelningen och vill därför särskilt uppmuntra manliga sökanden.

Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Västerås stad mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.

Kontaktpersoner på detta företaget

Christine Wäneskog
021-39 84 10
Vårdförbundet Mimmi Högblom
021-10 41 66
Rektor Annelie Aleson
021-39 77 21
Rektor Mats Jensen
021-39 47 01
Specialpedagog Kerstin Nilseng
021-39 37 34
Specialpedagog Ulla Brännström Alesson
021-39 34 21
Lärarförbundet Ernst Lindkvist

Verksamhetschef Leif Larsson
021-39 81 01
Frimanska vux Maivor Andreasson
021-39 97 24
Mälarakademin Ann-Sofie Tersmeden
021-39 98 06

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Västerås stad
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.
  • Publicerat: 24 juni 2013

Besöksadress

Stadshusentrén, Fiskartorget 72187 Västerås
None

Liknande jobb


Kiruna kommun söker Kostchef

Kiruna kommun söker Kostchef

28 augusti 2023

Måltidschef

24 augusti 2023

Kostchef

16 augusti 2023

Vegan och vegetarisk kock sökes

4 augusti 2023