Skolmåltidsföreståndare/Kökschef

Arbetsbeskrivning

Järfälla ligger två mil nordväst om Stockholm C, med 70 000 invånare. Även om storstaden ligger nära - 20 minuter med pendeltåg eller bil till Stockholms C - finns det mesta inom kommunen. Stora friluftsområden, Mälarens vatten, rikt utbud av kultur och föreningar, mångskiftande näringsliv, fina bostadsområden, shopping och väl utbyggd service gör att Järfälla är en kommun att bo, arbeta och trivas i.


Källtorpskolan är en 6-9 skola med en förberedelseklass och en särskild undervisningsgrupp. Vi är ca 400 elever och 60 personal och är inne i ett stort utvecklings- och förändringsarbete av skolan. Till hösten startar vi en-till-en satsning med digitala verktyg.
Du som är flexibel, orädd, vågar och vill bidra till ett nytänk om dagens skola/skolmåltid är välkommen att söka tjänst hos oss.


ARBETSUPPGIFTER
Uppdragsbeskrivning
Skolans mål är att servera goda och vällagade måltider som ska tillgodose gästens behov av energi och näring allt enligt Svenska näringsrekommendationer. Måltiderna ska grundlägga och främja god folkhälsa samt präglas av kvalitets- och servicetän-kande.
Specialkost ska erbjudas av medicinska, etiska och religiösa skäl.
Skolans yttre och inre miljöaspekter ska integreras som en naturlig del av måltids-verksamheten och gästen ska utifrån verksamhetens förutsättningar ges möjlighet att påverka måltiderna gällande kvalitet och innehåll
Måltiderna ska kvalitetssäkras.
Källtorpskolan laga ca 1800 portioner om dagen.
Kökschefens ska
• ansvara för planering, ledning och utveckling av verksamheten, leda, motivera och förse övrig personal med de befogenheter som krävs för att nå verksamhetens mål.
• skapa engagemang och delaktighet
• marknadsföra måltidsverksamheten

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i arbetet som kökschef:
Ansvar för att lagar, förordningar, riktlinjer och avtal gällande måltidsverksamheten följs
Ansvar för budget och budgetuppföljning
Ansvar för personalplanering
Ansvar för arbetsledning
Ansvar för måltidsproduktion och vara delaktig i arbetet
Ansvar för kompetensutveckling samt medarbetarsamtal
Ansvar för goda kundkontakter samt främja goda relationer med elever och övrig personal
Ansvar för utveckling av måltidsverksamheten

Andra arbetsuppgifter än de ovan nämnda kan förekomma eller utgå beroende på verksamhetens behov och utveckling.


KVALIFIKATIONER
Vi söker en kvalificerad utbildad kökschef som är kokerska/kock och kan kostekonomi samt har arbetsledarutbildning.
Du ska också ha kunskap om lagar, förordning och riktlinjer som styr måltidsverksamheten.
Kunskap i kostekonomi, produktionsplanering och servering.
Kunskap om specialkost
Datakunskap
Kunskap i svenska avseende både muntlig och skriftlig kommunikation.
Som person innehar/är du
Ledarskap – Leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet.
Personlig mognad – Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta per-spektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.
Flexibel – Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.
Samarbetsförmåga – Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruk-tivt sätt.
Strukturerad – Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.
Kreativ – Kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.
Serviceinriktad – Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger sig att leverera lösningar.
Ekonomisk medvetenhet – Förstår och tillämpar affärsmässiga principer. Fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.
Empatisk förmåga – Har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situ-ation utan att ta över personens känslor.
Kulturell medvetenhet – Förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Medveten om hur de egna värderingarna påverkar och styr ens sätt att agera, reager
Specialistkunskap – Förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra. Under-håller kontinuerligt sin specialistkunskap. Är en kunskapsresurs för andra. Erfarenhet av storkök med arbetsledning

ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner på detta företaget

Marie-Louise Yllner-Geuken
08-580 29634
Inger Jonsson
08-580 288 04
Lena Klarås
08-58028703
Inger Johnson
08-58028757
Margareta Hedengran
08-58028928
Rektor Marie-Louise Yllner-Geuken
08-580 29634
LR Facklig företrädare Lena Klarås
08-58028703
Lärarförbundet Inger Johnson
08-580 288 04
Rektor Marie-Louise Yllner-Geuken
08-580 296 34
rektor Johan Nyström Hjertvinge
08-58029722

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Järfälla kommun, Källtorpskolan JÄRFÄLLA
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Månadslön Individuell lönesättning
  • Heltid. 100% Dagtid. Tillsvidareanställning, tillträde: 2015-08-10 .
  • Publicerat: 18 april 2015

Besöksadress

Vasaplatsen 9-11 JÄRFÄLLA
None

Postadress

.
JÄRFÄLLA, 17780

Liknande jobb


Vill du servera lunch till väldens bästa elever?

Vill du servera lunch till väldens bästa elever?

8 december 2023

Kock  till Länna skola

Kock till Länna skola

22 november 2023

Måltidspersonal till Vasaparkens förskola

Måltidspersonal till Vasaparkens förskola

20 november 2023

30 oktober 2023