Sous Chef med möjlighet att avancera till Köksmästare

Arbetsbeskrivning

Savoy är ett av Luleås ledande hotell med hög beläggning och ett spännande utbud med restauranger, cocktailbar, spa och konferensavdelning. Hotellet är centralt beläget på Luleås huvudgata och erbjuder 76 hotellrum i olika storlekar. I hjärtat av hotellet hittar du Ego bar & restaurang, ett ställe för alla tillfällen. Ego har stans skönaste barhäng,  spännande menyer och DJ´s som får dig att vilja komma tillbaka.

 

Nu söker vi en erfaren och passionerad Sous Chef som har ambitionen att avancera till rollen som Köksmästare. Som Sous Chef kommer du att arbeta tätt tillsammans med dina kollegor för att leda och inspirera vårt köksteam. Du kommer att spela en central roll i att säkerställa att våra gäster får en exceptionell matupplevelse genom att skapa och presentera högkvalitativa rätter.

 

Ansvarsområden är bl.a.:



• Leda det dagliga arbetet i köket.

• Övervaka och utbilda kökspersonal för att säkerställa hög kvalitet och effektivitet.

• Delta i menyskapande och säkerställa konsekvent hög standard på alla rätter.

• Hantera beställningar av råvaror och hålla en effektiv lagerkontroll.

• Säkerställa att köket uppfyller alla gällande livsmedelssäkerhetsstandarder och följer hälsocertifikat.


 

Kvalifikationer bl.a:



• Erfarenhet av arbete som Sous Chef inom fine dining eller liknande miljö.

• Utmärkt förmåga att leda och inspirera kökspersonal.

• Kreativitet och passion för att skapa innovativa och smakfulla rätter.

• Kunna prioritera med ett gott omdöme

• Helhetssyn på hotellets hela verksamhet 

• Organiserad, ha struktur och kunna hantera tidspress.

• Hög kunskap om livsmedelssäkerhet och överensstämmelse med regler.


 

Krav:



• Relevant utbildning och erfarenhet

• Minimum tre års erfarenhet som Sous Chef.

• Förmåga att hantera ett effektivt kök med många beställningar.

• Utmärkta kommunikationsförmågor.


 

Övrigt

Vi söker dig som är en duktig Sous Chef och vill vara en förebild och ledare i köket. Du är en sann lagspelare som trivs med ett högt tempo, att ta ansvar och att skapa resultat. Du är duktig på att beräkna lönsamhet och prissättning för att möta avdelningens mål. Detaljer och ordning är viktigt för dig och du har koll på kökets alla delar, från kvalité, miljö och hälsa till inventeringar och ekonomi. Du leder genom exempel och genom att gå före. Hos oss får du möjlighet att växa i en spännande organisation och företag. 

 

Arbetstiderna är varierande och förlagda till vardagar, kvällar och helger. Du rapporterar till F & B Manager. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Anställningen är heltid och tillsvidare. Möjlighet till boende finns.  Kollektivavtal. 

Sista ansökningsdag är 2024-03-05 men vi gör urval löpande och tjänsten kan tillsättas innan. 

 

Kontakt

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Growisit - Vi rekryterar för besöksnäringen
Kontaktperson: Niclas Ingwall
Tel: 0706-48 62 47
niclas.ingwall@growisit.se

 

Välkommen med din ansökan! 

 




Vi finns på Luleås huvudgata med närhet till stadens puls och sköna naturupplevelser. Vi erbjuder 76 annorlunda rum, moderna konferenslokaler med ny teknik och en ny bar och restaurang där vi serverar både frukostbuffé, tallriksserverad lunch och en spännande kvällsmeny. I vår lobbybar kan ni unna er både mat och dryck från vår barmeny. En trappa ner hittar ni spa & relax och gym, som självklart ingår för alla våra hotellgäster. Vi har även garageplatser ni kan hyra i samma byggnad!

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Growisit
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 9 februari 2024
  • Ansök senast: 5 mars 2024

Liknande jobb


Erfaren kock

15 april 2024

3 april 2024

Sous chef

3 april 2024