Universitetslektor/adjunkt i måltidskunskap och värdskap

Arbetsbeskrivning

 

OBS! LÄS FULLSTÄNDIG ANNONS PÅ www.oru.se/ledigajobb

Ämnesområde
Ämnesområdet för anställningen är måltidskunskap och värdskap.

Bakgrund och ämnesbeskrivning
Restaurang- och hotellhögskolan finns på campus Grythyttan, 8 mil norr om Örebro i Hällefors kommun. Det är Örebro universitets minsta institution med cirka 30 anställda. Vid institutionen bedrivs undervisning på grundnivå med fyra kandidatprogram men även utbildning på avancerad- och forskarutbildningsnivå finns. I ämnet måltidskunskap och värdskap förenas de olika kunskapsformerna hantverk/yrkeskunskap, estetisk gestaltning och teori/vetenskap. Den teoretiska ramen för utbildning, forskning präglas av "The Five Aspects Meal Model" (FAMM). Utifrån modellen härleds en rad frågor om rummets, mötets, produktens, styrsystemets och stämningens betydels för måltiden. De fem aspekterna är centrala för måltidskunskapens identitet och gäller som utgångspunkt för ämnets och institutionens verksamhet.

Arbetsuppgifter
I anställningen ingår undervisning och planering av kurser i sommelier- och matsalshantverk, dryckeskunskap och estetiskt gestaltande. I arbetsuppgifterna ingår även programrelaterat utvecklingsarbete i samarbete med lärare och forskare vid institutionen utifrån de olika kunskapsformerna. Även administration och egen kompetensutveckling ingår, kompetensutveckling för adjunkt kan vara att utarbeta plan för egen forskarutbildning.

För anställning som adjunkt sker undervisning inom grundutbildningen som lektor tillkommer undervisning på avancerad nivå och forskning.

Som person har du förmåga till att arbeta såväl självständigt som i nära samverkan med studenter, kollegor och grupper såväl inom som utanför universitetet. Du ska obehindrat kunna tala och skriva på engelska. Vi eftersträvar jämn fördelning mellan manliga och kvinnliga medarbetare bland våra lärare. Arbetsuppgifterna kräver närvaro i den dagliga verksamheten på campus Grythyttan.

Information
Vi söker nu en universitetslektor/universitetsadjunkt i måltidskunskap och värdskap. Anställningen är 100% tillsvidare och tjänsteställe är Örebro. Individuell lönesättning tillämpas. Örebro universitet tillämpar i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar lämnas av t f prefekt Åsa Öström, tel 019-302011, asa.ostrom@oru.se eller enhetschef Helene Gustafsson, tel 019-302009, helene.gustafsson@oru.se

Ansökan
Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:



• Personligt brev

• CV

• Pedagogisk meritportfölj (enligt Örebro universitets riktlinjer)

• Redogörelse av vetenskapliga/konstnärliga meriter

• Kopior av relevanta betyg/intyg

• Vetenskapliga publikationer som åberopas (högst tio arbeten)

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. Som sökande erhåller du vid ett senare tillfälle instruktion om komplettering till sakkunniga. Denna komplettering avser endast de vetenskapliga publikationer som inte kan bifogas elektroniskt direkt i ansökan.

Sista ansökningsdag är 2014-01-20. 

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

OBS! LÄS FULLSTÄNDIG ANNONS PÅ www.oru.se/ledigajobb

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Örebro Universitet
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Dag , Heltid , Tillsvidareanställning
  • Publicerat: 11 december 2013

Postadress

Fakultetsgatan 1
ÖREBRO, 70182

Liknande jobb


26 mars 2024

26 mars 2024