Verksamhetschef Kök & Restaurang, Landstingsservice

Arbetsbeskrivning

Landstinget Västernorrland arbetar för liv och hälsa och är en av länets största arbetsgivare.
Kök & Restaurang bedrivs vid länets tre sjukhus. Sundsvall som i huvudsak producerar brickdukade måltider till patienter. Sollefteå som ingår i en kostnämnd med Sollefteå kommun, där landstinget är huvudman, här produceras kantin måltider till sjukhus och delar av kommunens äldreomsorg, i verksamheten ingår också tre mottagningskök. Örnsköldsviks sjukhus som ingår i en kostnämnd med Örnsköldsviks kommun, där kommunen är huvudman och levererar kantinmåltider till patienter. I organisationen ingår Restaurang och café verksamhet.
Verksamhetschefen är direkt underställd servicedirektören.


ARBETSUPPGIFTER
Chefsarbetet erbjuder dig utmanande och omväxlande arbetsuppgifter i nära samarbete med våra uppdragsgivare och alla medarbetare inom Kök & Restaurang. Du kommer att leda och ansvara för verksamhetens tre enheter. Till din hjälp har du tre enhetschefer och totalt är det 68 medarbetare. Verksamheten omsätter ca 80 miljoner kronor och levererar ca 820 000 portioner/år och består av två produktionskök, 3 mottagningskök och 6 restauranger/caféer varav 3 är på extern entreprenad. Ansvaret omfattar såväl personal- och verksamhetsplanering med ekonomiansvar, innebär regelbunden uppföljning, sammanställning och redovisning. Du förväntas synliggöra och uppfylla verksamhetsmål samt genomföra fattade beslut, samt i dialog återkoppla verksamhetens utveckling till såväl medarbetare, kunder och ägare.
En viktig utmaning blir att driva målet att samordna en resurseffektiv verksamhet med specialistkunskaper inom kost och näring där kompetens och utveckling inom området förenas i en gemensam organisation. Kök & Restaurang har på ett framgångsrikt sätt arbetat med att minska matsvinnet, och ett fortsatt utvecklingsarbete förväntas för att nå såväl ekonomiska målsättningar som miljökrav. Ett tydligt kundfokus förväntas för hög kundtillfredställelse avseende måltidsupplevelserna.
Du kommer att arbeta i en flexibel organisation där tempot är högt och där det ställs stora krav på självständighet. Genom tillit, prestigelöshet och en coachande attityd vill vi att du skapar delaktighet och engagemang hos medarbetarna. Anställningen är en tillsvidareanställning med tidsbegränsat chefsförordnande. Det är viktigt att du som chef drivs av en vilja att utveckla verksamheten, medarbetarna och dig själv. För att nå framgång i detta arbete är du resultatinriktad, drivande och har god förmåga att leda personal. Som chef i Landstinget Västernorrland ska du dela landstingets personalpolitiska värderingar. Du kommer att ingå i förvaltningens ledningsgrupp.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad kostekonom eller har annan likvärdig utbildning. Du som söker ska ha dokumenterad erfarenhet av arbete inom verksamhet med kostproduktion av stora volymer av portioner och måltidsservice. Vi ser gärna att du har erfarenhet av och förståelse för arbetet i en politiskt styrd organisation. Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av arbetsledning i ledande befattningar, med ansvar för såväl personal, ekonomi och utveckling.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att passa bra i detta arbete har du ett stort intresse för kostfrågor och miljö, har förmåga att skapa förtroende till medarbetare, kollegor och kunder. Du kan kommunicera på ett tydligt sätt i såväl tal som skrift i svenska och engelska.

Erfarenhet krävs.

Körkort krävs.

Datorvana krävs.

Kontaktpersoner på detta företaget

Anders Jaktlund, Servicedirektör
0611-804 16
Agneta Norlén, Enhetschef
0620-195 02, 070-553 72 62
Mikael Sundström, HR-konsult
070-1908194
Jan-Olov Lampinen, Kommunal Västernorrland
060-181953
Erica Burman, SACO
060-18 38 71
Enhetschef Agneta Norlén
0620-195 02, 070-553 72 62
Kommunal Västernorrland Erik Sjödin
0620-19307/070-3498484

Sammanfattning

Postadress

None
Härnösand, 87185

Liknande jobb


Kiruna kommun söker Kostchef

Kiruna kommun söker Kostchef

28 augusti 2023

Måltidschef

24 augusti 2023

Kostchef

16 augusti 2023

Vegan och vegetarisk kock sökes

4 augusti 2023