Köksansvarig Kock till Robinson Förskola

Köksansvarig Kock till Robinson Förskola

Arbetsbeskrivning

Tellusbarns vision är att bidra till att barn får en bra start i livet inför mötet med den stora världen. Vi har fokus på språk, skapande, och hälsa genom lekfullt lärande där upptäckandet står i centrum.

Om Tellusbarn

Tellusbarn driver 24 förskolor i Stockholm och Uppsala län. Bolaget grundades 2007 och har idag ett hundratal medarbetare och fler än 1000 barnplatser. Robinson skolor, som ingår i systerföretaget Tellusskolan, öppnade sin första skola i Enköping 1997.

Gemensamt för våra skol och förskoleverksamheter är att vi tillämpar ett nära ledarskap, där rektorerna har små enheter och arbetar aktivt med det pedagogiska ledarskapet. I förskolan får arbetslagen handledning och fortbildning från någon av våra specialpedagoger. Vi samverkar med olika externa aktörer som Sveriges konstföreningar, SPSM och Specialpedagogiska institutionen vid Stockholms universitet. Alla förskolor är allmänpedagogiska men är särskilt inriktade på språk, skapande och hälsa. Många av förskolorna har flertalet avdelningar med svensk-engelska verksamhet.

Inom Tellusbarn lägger vi stor vikt vid att ta tillvara alla barns kunskaper och förmågor, vilket också gäller våra anställda. Med de korta beslutsvägar som finns hos oss hoppas och tror vi att både du och Tellusbarn kommer att utvecklas och bli bättre.

Om förskolan

Förskolan Robinson är en nybyggd förskola som öppnar i januari 2020. Verksamhetens grundidé är att lärande blir långsiktigt om det utgår från en upplevelse. Därför arbetar vi med upplevelsebaserat lärande där många upplevelser äger rum i och med hjälp av naturen. Vi arbetar i projektform där vi utforskar världen ur flera perspektiv. Varje projekt har ett språkligt-, ett kulturellt, ett matematiskt- och ett naturvetenskapligt perspektiv. Projekten genomsyras upptäckter, samtal och skapande i förskolans alla rum. Alltifrån samlingarna, upptäckterna i skogen, labbet på gården, lekarna i vattenrummet till det skapande arbetet i ateljén.

På förskolan Robinson vill vi att barnen på förskolan lär känna naturen och därmed också lära sig att tycka om den. Därför använder vi friluftslivet som arbetsredskap. När barnen lär känna naturen ges de förutsättningar för förståelse av hållbarhetsfrågor, som är en av vår tids största utmaningar både i Sverige och globalt. Vi tror att det man känner och tycker om vill man också vara rädd om.

På förskolan Robinson är det lekfulla lärandet centralt. Genom lek lär sig barn att samspela med varandra, visa hänsyn och våga ta plats. Vi bygger tillsammans en miljö där vi respekterar varandra. Vi är övertygade om att ett gott socialt klimat främjar alla barns lärande och utveckling. På Robinson fattar vi beslut, agerar och bemöter våra barn utifrån våra fyra rötter: barn är goda, barn vill lära, barn är olika, barn styrs av sina behov.

Om tjänsten

Du kommer att arbeta som en del i ett team bestående av en ansvarig kock och ett köksbiträde. Tillsammans med din kollega arbetar du med beställningar, menyplanering, matlagning för barn och disk, m.m.

Maten som lagas på förskolan äts av barn och pedagoger på plats men även närliggande Tellusbarn och Robinson förskolor och förskolor.

Vi har lokala och externa barngrupper som äter och tillagar sin egen mat ute och därför erbjuder vi även en egen meny för uteverksamheten den förbereds av er i köket men lagas/serveras av pedagoger.

Är du en person som brinner för matlagning så väl inne som ute, är kreativ, men framförallt, gör det där lilla extra i köket för att barnen ska bli mätta och belåtna, då är det dig vi söker!

Vi värdesätter att våra medarbetare har en trevlig arbetsmiljö med ett bra kollegialt samarbete, det ställer krav på oss som arbetsgivare men även på dig. Därför lägger vi extra fokus på att hitta dig som tycker om att samarbeta, är lite utav en glädjespridare och som förstår vikten av att kompromissa.

Kvalifikationer Kock:

För att söka till oss som kock ska du tidigare ha arbetet med näringsberäkning, menyplanering och måltidskomponering för barn. Du brinner för att utveckla den mat vi erbjuder våra barn, effektivisera produktion och inköp.

En frisk och sund kropp är att föredra då arbetet stundtals kan vara ansträngande.

Vi ser gärna att du har minst 2 års dokumenterad erfarenhet av matlagning i förskola eller skola.

Du kommunicerar flytande på svenska i tal och skrift och är bekväm med att använda digitala verktyg i ditt arbete.

Vi ser gärna att du besitter kunskaper inom vegetarisk matlagning, då vi har två vegetariska dagar per vecka.

Meriterande Kock:

• Livsmedelshygien HACCP
• Kockutbildning
• Hantering av Specialkost
• Vegetarisk matlagning
• Mashie

Vi erbjuder dig:

• En dynamisk och expansiv organisation där du får möjligheter att utvecklas inom företaget
• Kompetensutveckling
• Friskvårdspeng
• Fria pedagogiska måltider
• Arbetskläder

Anställningsvillkor:

• Månadslön
• Kollektivavtal Friskolor
• Medarbetare i Tellusbarn förväntas vara rök och snusfri i alla sammanhang kopplade till arbetsplatsen
• För att bli rekryterad måste du kunna uppvisa ett godkänt utdrag ur belastningsregistret enligt lagen 2000:873

Startdatum: enligt överenskommelse, dock tidigast januari 2021

Ansökan:

Ansök eller skicka in din ansökan eller ställ frågor till Jessica Malmberg, Rekryteringsansvarig:

Mail: jessica.malmberg@tellusbarn.se

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Tellusbarn i Sverige AB
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 17 september 2020
  • Ansök senast: 17 oktober 2020

Besöksadress

SANKT ERIKSGATAN 63
None

Postadress

SANKT ERIKSGATAN 63
Stockholm, 11234

Liknande jobb


Kock till äldreboende i Sollebrunn

Kock till äldreboende i Sollebrunn

30 oktober 2020

29 oktober 2020

29 oktober 2020