Kostekonom

Arbetsbeskrivning

Osby kommun ligger i nordöstra Skåne, i hjärtat av Sydsverige med goda kommunikationer som gör det lätt att pendla.

Söker du ett givande och intressant arbete med möjlighet att utvecklas i din roll? Då har vi jobbet du söker!

Som medarbetare är du en viktig del av dagens och framtidens utveckling. Vi finns där våra medborgare finns, vi påverkar och gör skillnad i människors vardag varje dag. Vi anser att vi har Sveriges viktigaste jobb!

I Osby kommun tar vi avstamp i en gemensam värdegrund i vår strävan mot att utföra vanliga jobb ovanligt bra.

Vi kan – vi vill – vi vågar! Vågar du?


ARBETSUPPGIFTER
Serviceförvaltningen söker en kostekonom till kostenheten
Ref nr 42/2017

Anställningen är ett vikariat fr o m 2017-06-01--2018-08-31.
Tillträde: enligt överenskommelse.

Osby kommun har idag 16 enheter med både tillagningskök och mottagningskök. Kostekonomen är en länk mellan kök och ledning och blir en nyckelperson som skall inspirera, utveckla, stödja och samordna frågor kring kvalité och kvalitetsutveckling inom mat, måltider och klimat.

Under 2017 har gemensamma menyer införts i Osby kommun och kostekonomen kommer att arbeta tillsammans med vår menygrupp för en fortsatt utveckling. Som kostekonom blir du en sammanhållande resurs av arbetet att minska svinn, öka ekologin och närodlat samt att arbeta tätt tillsammans med att utveckla arbetet och samarbetet mellan köken.

Arbetsuppgifter:
Att i samråd med kostchefen utveckla kvalitén på mat och måltider med fokus på måltidsglädje och hållbar mat, planera och genomföra utbildningsinsatser samt delta i interna/externa nätverk samt referensgrupper, arbetsgrupper och workshops kring mat- och klimatfrågor. Att tillsammans med medarbetare i köken verka för fortsatt förbättring av våra gästers måltidsupplevelse.

KVALIFIKATIONER
Det är meriterande med kostekonomisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser att du har erfarenhet av utvecklingsarbete inom branschen.

För tjänsten krävs att du har erfarenhet av praktiskt arbete med kost inom storkök. Riktigt god hållbar mat, service och kvalité är din drivkraft och målbild i utvecklingsarbetet.

Du har goda kunskaper om mat, klimat, miljö och hållbarhet och ett genuint matintresse med ett engagemang för aktuella matfrågor. Du har goda kunskaper av kostdataprogram som exempelvis Food It - Matilda.

Du har god förmåga att organisera, strukturera och att kunna jobba självständigt. Du är engagerad, serviceinriktad och har förmåga att anpassa dig till olika situationer.

Din servicekänsla är hög och du har en fingertoppskänsla för att kommunicera med både stora och små matgäster. Vi lägger särskilt stor vikt vid att du har förmågan att inspirera och initiera förändringar, samt föreslå och följa upp åtgärder.

Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.

Körkort erfordras för tjänsten.

ÖVRIGT
Vi har valt rekryteringssätt och undanber oss därför, vänligt men bestämt, all kontakt med rekryteringsbolag.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Osby kommun rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Osby kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Om du blir kallad till intervju ber vi dig ta med betygshandlingar.

Vid eventuell anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner på detta företaget

Kostchef Jens Modéer

Kostchef Susanna Bengtsson

Sammanfattning

Besöksadress

Västra Storgatan 35 OSBY
None

Postadress

Osby kommun
OSBY, 28380

Liknande jobb


16 mars 2024

Måltidsutvecklare

Måltidsutvecklare

19 oktober 2023

Måltidsplanerare till Måltidsservice

Måltidsplanerare till Måltidsservice

18 september 2023