Måltidsinspiratör - Utvecklingssamordnare

Arbetsbeskrivning

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 117 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.
Serviceförvaltningen har drygt 350 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.



ARBETSUPPGIFTER
Måltidsservice är kommunens samlade organisation för tillagningsköken i skolor och äldreomsorg. Måltidsinspiratören ingår i måltidsservice ledningsgrupp och blir en nyckelperson i att inspirera, utveckla, stödja och samordna frågor kring kvalité och kvalitetsutveckling för mat, måltider och klimat.

Lunds kommun har antagit en kostpolicy som tydliggör målsättningen att matgäster ska erbjudas goda måltider i en trivsam miljö, tillagade av bra råvaror som producerats med fokus på en hållbar utveckling. Som måltidsinspiratör blir du en sammanhållande resurs av arbetet inom LundaEko. LundaEko är Lunds program för hållbar utveckling och innehåller bland annat målet att år 2020 ska Lunds kommun ha 100 % ekologiska livsmedel.

Arbetsuppgifter:

Utveckla kvalitén på mat och måltider med fokus på måltidsglädje och hållbar mat. Planera och genomföra utbildningsinsatser. Samarbete med andra aktörer i kommunen inom miljöområdet t ex miljösamordnare, miljöstrateger och Naturskolan. Delta i interna/externa nätverk samt referensgrupper, arbetsgrupper, workshops kring mat- och klimatfrågor. Att tillsammans med medarbetare i köken arbeta för fortsatt förbättring av kundernas måltidsupplevelse.


KVALIFIKATIONER
Du har erfarenhet av utvecklingsarbete inom branschen. För uppdraget krävs att du har minst 3 års erfarenhet som arbetsledare i köksverksamhet, alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Riktigt god hållbar mat, service och kvalité är din drivkraft och din målbild i utvecklingsarbetet. Du har goda kunskaper om mat, klimat, miljö och hållbarhet och ett genuint matintresse med ett engagemang för aktuella matfrågor.

Din servicekänsla är hög och du har en fingertoppskänsla för att kommunicera med både stora och små matgäster/kunder.

Vi lägger särskilt stor vikt vid att du har förmågan att inspirera och initiera förändringar, samt föreslå och följa upp åtgärder.

Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.

Tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner på detta företaget

affärsområdeschef Gertrud Sonesson-Wessman, 046-35 51 50
046 35 51 50
områdeschef Erica Hansson
046 359 93 38
Affärsområdeschef Gertrud Sonesson
046-35 51 50
Områdeschef Rune Andersson
046-3599339
Områdeschef Inger Erlandsson
046-3599340
Affärsområdeschef Jennie Andersson

Områdeschef Rune Andersson
046-359 93 39
Områdeschef Stefan Bratz
046-359 93 41

Sammanfattning

Besöksadress

22222
None

Postadress

Box 41
LUND, 22100

Liknande jobb


Vikariat som Måltidsutvecklare till Måltidsservice i Kävlinge kommun

14 september 2023

Verksamhetsutvecklare Måltidsavdelningen

Verksamhetsutvecklare Måltidsavdelningen

26 januari 2023

Menysamordnare

Menysamordnare

30 december 2022

Food & Beverage Commercial Support

Food & Beverage Commercial Support

27 september 2022