Specialist livsmedelssäkerhet/kvalitet/miljö Grönsakshallen/Fällmans Kött

Arbetsbeskrivning

Vi växer och utökar vår kvalitetsavdelning och söker nu en specialist inom livsmedelssäkerhet, kvalitet och miljö, som älskar mat och människor!

Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött, som är dotterbolag till Martin & Servera, är Sveriges främsta grossister på frukt & grönt respektive kött, vilt, fågel & chark till restauranger. Fokus på kvalitet och våra medarbetares engagemang och kunskap avgör vår framgång. Hos oss jobbar vi med glädje med att köpa, sälja och utveckla produkter som våra kunder inte kan klara sig utan. Vi gör hela tiden vårt bästa, men kanske inte alltid ser hur vi skulle kunna göra ännu lite bättre. Om vi ska införa en ny certifiering, kan vi tycka att det är svårt att se hur det ska leda till att äpplet eller entrecoten blir bättre, eller hur kunden ska bli nöjdare. Samtidigt vet vi ju att du finns! Du som förstår att en certifiering eller en väl utvecklad rutin kan göra det enklare för oss att få ut rätt äpple eller rätt entrecote med rätt kvalitet till rätt kund! Du som brinner för att strukturera, som förstår och kan förklara nyttan med nya lagar och rutiner för oss andra, så att vi också vill vara delaktiga i utvecklingen!

Vi är en liten och flexibel organisation och tillsammans med vår Kvalitetschef kommer du att arbeta nära verksamheten. Arbetsuppgifter som ingår i ditt ansvar är att skapa och uppdatera manualer, ta fram statistik, följa upp kvalitets- och miljömål, genomföra riskbedömningar, bevaka lagändringar och informera om lagar som berör verksamheten. Du genomför också internrevisioner, är delaktig i externa revisioner och kommer att få använda dina kunskaper inom livsmedelssäkerhet och miljö då du har en ständig dialog med verksamheten för att hitta nya vägar till förbättringar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, tillträde enligt överenskommelse. 

Din profil

Om du har läst annonsen så här långt så har du förhoppningsvis fått en hyfsad bild av vem vi söker, men lite mer konkret kan nämnas att


• du har livsmedelskompetens. Då menar vi inte bara att du klarar av att följa ett recept och göra en måltid, utan du har jobbat med livsmedel och kvalitet och har utbildning inom området.
• du har erfarenhet av att genomföra revisioner, samt kunskap om miljömärkningar och certifieringar.
• du har erfarenhet från vår bransch. Vi tror att även vi har mer att lära av andra och därför är det en fördel om du jobbat inom grossistledet med livsmedel.
• du har erfarenhet av arbete med processförbättringar. Även om vi är bra idag vet vi att vi hela tiden behöver utvecklas för att behålla vår position som Nummer 1.
• du gillar ordning och reda. Det betyder inte att du är fyrkantig, utan du lyssnar in och fångar verksamhetens behov och ser hur man på ett bra sätt strukturerar för att göra dagen lite bättre.
• du har båda fötterna på jorden. Hos oss har många medarbetare till och med händerna i myllan när så krävs, så vi vill att du också är sugen på att hugga i när så krävs.
• du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt och är en van användare av Officepaketet, i synnerhet Excel som är ett viktigt arbetsredskap.
• du är en person som inte ger upp, även om det ibland blåser motvind. Du vet att förändringar tar tid och du triggas av att nå våra mål.

Du erbjuds


• ett självständigt arbete som kan påverka utvecklingen för oss alla till det bättre.
• kollegor med kunden i fokus, men som internt kan uppfattas som lite smått galna (på ett positivt sätt). Exempelvis finns matnördar som kan rabbla 50 sorters potatis och beskriva vilken sort och jordmån som är bäst för att göra den finaste purén. Eller någon som vill berätta för dig om marmoreringsgraden och syrahalten i köttet som precis kommit in.
• en handlingskraftig, flexibel och jordnära organisation med korta beslutsvägar.
• en arbetsplats i moderna lokaler i Västberga. Vi har även verksamhet i Göteborg, Nyköping och Mora, så ibland kommer du att få resa runt i landet!
• ett arbete i bolag med starka varumärken, med positiv utveckling och mycket stolthet.
• mat. Vi har många medarbetare som är duktiga på matlagning och våra kunder tycker om att provlaga mat i vårt kök, så om man har tur så kan man få smaka en bit av himmelriket.

Kontakt

Vill du veta mer, kontakta Ellinor Olsson 08 – 506 258 02!

Låter det intressant? Skicka in din ansökan senast den 25 februari 2017.

För att ta reda på om just du är den vi söker så innehåller vår rekryteringsprocess både tester och intervjuer. Vi tar hjälp av vårt moderbolag, Martin & Servera, för hantering av ansökningar i den här rekryteringen.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Martin & Servera AB Stockholm
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Fast lön
  • Heltid/ Ej specificerat
  • Publicerat: 25 januari 2017

Besöksadress

Martin & Servera, Box 123, 601 03 Norrköping
None

Postadress

Strandbergsgatan 61
Stockholm, 11289

Liknande jobb


KONTORIST - HACCP

7 april 2024

13 februari 2024

4 december 2023