Upplev två unika kök i en roll som Köksmästare på Lammet & Grisen - där ...

Upplev två unika kök i en roll som Köksmästare på Lammet & Grisen - där ...

Arbetsbeskrivning

Kunnig, erfaren, pålitlig kreativ köksmästare (assisterande kökschef) alt erfaren sous chef med ambitioner, för en tillsvidareanställning med tjänstgöring i Sälen under vinterhalvåret och på Öland sommartid - rena rama drömjobbet!!

HÄR (https://www.youtube.com/watch?v=hduu7rfLVyY) berättar kollegorna hur det är att jobba på Lammet & Grisen

Utmärkelsebelönade Restaurang Lammet & Grisen erbjuder nu en stimulerande kreativ och operativ köksmästarroll i ett av Sveriges mest kända restaurangföretag. Vi är ett varmt företag där vi bryr oss om att alla anställda ska trivas. Du bör därför älska ditt arbete, men också innebörden av att vara i svenska fjällen med snö och friluftsliv halvårsvis och på de Öländska vidderna under sommarmånaderna.

TJÄNST
Köksmästare - tillsvidareanställning, du rapporterar till vår kökschef som är huvudansvarig och även har det administrativa ansvaret. DU kommer vara kreativt ansvarig och tillsammans har ni arbetsledningsansvaret. Ni jobbar som ett starkt team med varm, rak och tydlig kommunikation. Flytande svenska och bra engelska är nödvändig för tjänsten.

Bra lön och villkor samt skräddarsydda scheman. Du arbetar november-april i Sälen samt juni-augusti på Öland och har semester samt ledigt med inarbetad komptid maj, september och oktober. Körkort och bil är nödvändigt.

Rekryteringen går via Watersheds, men du anställs direkt av Restaurang Lammet & Grisen.

START/BOSTAD
Gärna omgående. Riktigt bra boende finns.

PROFIL
Du har tidigare erfarenhet av liknade tjänst. Du har god insikt i schemaläggning, beställningar, kunskap i köksekonomi samt gillar att leda, coacha och utveckla ett köksteam. I tjänsten kommer du jobba med att skapa nya rätter, skriva recept samt menyer. Du får gärna vara expert på förrätter och desserter.

Vi jobbar väldigt mycket med mat och dryck i kombination och tillsammans med vår huvudsommelier sätter ni riktigt bra smakkombinationer. Ett genuint matintresse är en given förutsättning för att du ska fungera och trivas hos oss. Du ska ha kunskap om HACCP och gilla hög nivå på kökshygien.

Arbetsteamet består av 12-14 st kockar/köksbiträden, 1 kökschef, 1 assisterande kökschef/köksmästare, 2 souschefer samt 2 diskare. Vi månar om att man hjälps man åt som ett team.

VÅRA VÄRDERINGAR
Vårt hållbarhetstänkande genomsyrar hela verksamheten - personal, gäster och samhälle.

Det yttrar sig i att vi skapar förutsättningar för t ex skräddarsydda scheman, att våra anställda varje arbetsdag sitter ner och äter riktigt bra och vällagad mat, men även att vi väljer lokalproducerat, sparar på miljön och bidrar till att de småskaliga jordbruken, tillverkarna och producenterna i Sälen och på Öland kan verka med produkter i världsklass! Vi ser ständigt över energiförsörjningen, ventilation, värmeåtervinning m m - vi tar vårt ansvar och det är därför viktigt att du som assisterande kökschef har en samsyn och vidareförmedlar den till all personal.

LAMMET & GRISEN
Läs gärna mer om krogarnas koncept och historia på www.lammet.nu (http://www.lammet.nu/) innan intervjun.

ANSÖKAN
Vi tar bara emot ansökningar genom vårt rekryteringsverktyg (inte mail!). Svara på alla frågor och se till att du är anträffbar via mail så snart vi kallar till intervju.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Watersheds
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 24 mars 2023
  • Ansök senast: 30 april 2023

Liknande jobb


Kock kökschef

Kock kökschef

2 april 2024

kock, köksmästare

29 mars 2024

Chefskock

29 mars 2024

18 mars 2024