Vi söker en kostekonom/måltidsutvecklare

Arbetsbeskrivning

Östra Göinge kommun med drygt 14 400 invånare är centralt belägen i södra Sverige. Här möter det öppna jordbrukslandskapet den gröna skogsbygden. I Östra Göinge finns det goda livet med tryggt boende, bra skolor, storslagen natur, brett kulturutbud, livskraftigt föreningsliv och goda kommunikationer. Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Motgång har vänts till framgång och nu växer och utvecklas Östra Göinge helt i enlighet med visionen om att bli 15 000 stolta göingar.

Vill du ingå i vårt team och bidra till vår spännande resa?
Måltidsenheten tillhör organisatoriskt verksamhetsområdet Ekonomi och intern service som omfattar ekonomi, upphandling, måltider, lokalvård, fastighets- och fordonsservice inkl. vaktmästeri. Totalt är vi ca 110 medarbetare inom verksamhetsområdet.

Avdelningen för måltider och lokalvård har totalt cirka 65 medarbetare. Måltidsenheten och enheten för lokalvård leds av varsin enhetschef.

Måltidsenheten producerar och serverar mat inom skolor och fritidshem, förskolor samt äldreomsorg inom Östra Göinge kommun. Totalt finns 13 storkök med drygt 35 anställda.

En viktig del av vårt uppdrag är att skapa delaktighet hos matgästerna och integrera måltiderna inom såväl skola, förskola som omsorg och just nu kraftsamlar vi för detta spännande arbete.

Vårt mål är att maten ska vara vällagad, näringsriktig och råvarorna vara av god kvalitet. Som matgäst ska man få en god service och ett bra bemötande i en lugn och trevlig måltidsmiljö. För att värna om miljön arbetar vi bland annat med att minska matsvinn, säsongsanpassa menyer, hållbara transporter och att öka andelen vegetabilier i måltiderna.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i den centrala administrationen inom avdelningen för måltider och lokalvård. Olika administrativa uppgifter kan förekomma men tyngdpunkten kommer framförallt att ligga på att på olika sätt arbeta med utvecklingen av de måltider som serveras inom skola, förskola och omsorg.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att arbeta med planering av menyer och receptutveckling i god samverkan med såväl kökspersonal som matgäster.
I rollen kommer också att ingå att arbeta med portionsstatistik, fakturaunderlag samt andra ekonomiska underlag/kalkyler, protokollskrivning och liknande dokument.
Sammanställa undersökningar av t ex matsvinn, kundnöjdhet mm kan förekomma liksom att ansöka om Eu-bidrag för skolmjölk mm.
Beroende på vad du har för kompetens kan rollen komma att utformas lite olika, men grundläggande är att du känner dig bekväm i rollen som sakkunnig inom måltidsområdet och kan ta på dig såväl löpande administratörsuppgifter som att leda olika ingående arbetsuppgifter i projektform.

Vi kommer att arbeta med löpande rekrytering så lämna in din ansökan så snart som möjligt för att inte missa chansen.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lätt för att upptäcka möjligheter och förbättringar i verksamheten och som brinner för en serviceinriktad måltidsutveckling.
Du som söker ska vara högskoleutbildad med examen från t ex kostvetare, dietist, YTH livsmedelsteknisk utbildning eller Gastronomiprogram. B-körkort är ett krav.
Det är viktigt att du har någon typ av praktisk förankring och erfarenhet inom storkök/restaurang för att kunna förstå samband och processer i ditt dagliga arbete. Har du erfarenhet av att arbeta med egenkontroll enligt HACCP är detta meriterande.
Du ska kunna arbeta under eget ansvar samtidigt som du även trivs med samarbete och flexibilitet. Du behärskar svenska språket och har lätt att formulera dig i såväl i tal som skrift.
Du sätter dig med lätthet in i olika datasystem som används för verksamheten, exempelvis Aivo kostdataprogram, elektroniska beställningssystem, ekonomiprogram (Visma) m fl. Att kunna arbeta i förekommande Microsoft Office-program (Word, Excel, Powerpoint mm) är en förutsättning för arbetet.
Vi arbetar hårt för att integrera måltiderna i både skola, förskola och äldreomsorg och för detta behövs en förmåga att kunna se och förstå helheten, ibland långt utanför kökets väggar.


ÖVRIGT
Östra Göinge kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vid nyanställning kommer begäran om registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister (442.5) att göras
eftersom vår verksamhet pågår inom Östra Göinge kommuns skolor och förskolor.

I Östra Göinge kommun strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen till Östra Göinge kommun- Skånes gröna hjärta!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner på detta företaget

Kökschef Marianne Ovesson
044-775 60 08
Kommunal Monika Barta
044-775 65 57
Kostchef Lise-Lotte Lundin Petersson
044-775 62 28
Kommunal Sabina Johnsson
044-775 65 57
Bitr Enhetschef Jenny Skagerholm
044-7756180
Avdelningschef måltider och lokalvård Lise-Lotte Lundin Petersson
044-775 62 28
Arbetsledare lokalvård Carina Karlsson
044-775 63 66
Enhetschef måltid Jenny Skagerholm
044-7756180
Bitr Enhetschef Bitte Zebbesson
044-7756621

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Östra Göinge kommun, Kost
  • 1 plats
  • 6 månader eller längre
  • Heltid
  • Månadslön Individuell lönesättning
  • Heltid. 100 %, semestertjänst Dagtid. Tidsbegränsad anställning, tillträde: 2017-05-22 eller snarast enligt överenskommelse. , upphör: 2017-11-30 Vikariat för tjänstledig medarbetare, möjlighet till förlängning kan finnas.
  • Publicerat: 7 april 2017

Besöksadress

Storgatan 4 28060 Broby
None

Postadress

Storgatan 4
Broby, 28060

Liknande jobb


16 mars 2024

Måltidsutvecklare

Måltidsutvecklare

19 oktober 2023

Måltidsplanerare till Måltidsservice

Måltidsplanerare till Måltidsservice

18 september 2023