Vikarierande Restaurangansvarig till Kurorten Mösseberg

Vikarierande Restaurangansvarig till Kurorten Mösseberg

Arbetsbeskrivning

Kurorten Mösseberg är ett konferens- och spahotell i Falköping, beläget i ett naturskönt område på berget Mösseberg.

Hotellet har 74 hotellrum, sex moderna konferensrum och en spaavdelning. Vår restaurang erbjuder allt från frukost, lunch, middag, konferensfika, festarrangemang parallellt med à la carteservering. Vi lagar och bakar all mat från grunden och arbetar mycket med närproducerade råvaror.

Vi söker nu en vikarierande Restaurangansvarig till Arvids - kurortens restaurang.

Som Restaurangansvarig har du en ledarroll med ansvar för att driva en hållbar verksamhet som präglas av ett gott samarbetsklimat - där både medarbetare och gäster stortrivs. Tillsammans med Köksmästare och Hotelldirektör utvecklar du restaurangen utifrån verksamhetens mål. 

I rollen som restaurangansvarig ansvarar du för den dagliga driften i serveringen. Detta innebär bl.a. att du:

- är arbetsledare för all serveringspersonal och ser till att arbetet i restaurang och barer rullar på. Detta inkluderar t.ex. bemanning, försäljning och inköp och du spenderar också själv en stor del av din arbetstid i restaurangen.

- upprätthåller goda relationer och ett nära samarbete med kunder, gäster och leverantörer.

- ser till att lagar och förordningar inom servering följs (ex miljö- och hälsa, alkohollagen).

- hjälper vår köksmästare att kombinera mat och dryck och att kreativt planera menyer med hänsyn till ekonomi.  

Det formella chefsansvaret för medarbetarna i serveringen ligger hos Hotelldirektören, som också är din närmaste chef.

Som Restaurangansvarig ingår du i vår hotellgrupp tillsammans med övriga avdelningsansvariga. Vi är ett mindre team som samarbetar över gränserna. Det är viktigt för oss att tänka kvalitativt och vi har alltid gästen i fokus. Hotellgruppen leds av Hotelldirektören.

Utvecklande ledare med intresse för hantverket
Vi söker dig som är utbildad servitris/servitör och har tidigare erfarenhet i rollen som restaurangansvarig eller motsvarande. Vi ser gärna att du har utbildning inom ledarskap och/eller ekonomi.

Du är hängiven branschen, har ett stort intresse för mat och dryck samt är driven och intresserad av verksamhetsutveckling. Du har arbetat med utveckling av restaurangverksamhet tidigare och har vana vid att arbeta med anordnande av större arrangemang, personalplanering/schema samt att arbeta inom givna budgetramar.

Du tycker om struktur och ordning och att arbeta i ett högt tempo, har en positiv och öppen inställning och är trygg i ditt ledarskap. 

Några ord om det praktiska...
Tjänsten är ett vikariat på 7 månader då ordinarie befattningshavare är föräldraledig. Tjänsten är på heltid eller lägre, beroende på vad vi kommer överens om. Arbetstiderna varierar, du kommer att vara schemalagd både dag, kväll, vardag och helg men har som schemaansvarig möjlighet att planera hur du arbetar.

Vi tror oss vara en schysst arbetsgivare och tillämpar kollektivavtal mellan Visita och HRF - såklart.

Ansökningar behandlas löpande och tjänsten tillsätts så fort vi hittat vår restaurangansvarig. Välkommen med din ansökan!

Sammanfattning

Liknande jobb


Hovmästare till Dössbergets Värdshus, Bjursås

Hovmästare till Dössbergets Värdshus, Bjursås

19 april 2024

17 april 2024

15 april 2024