1:a Kock, 100%

Arbetsbeskrivning

Olofströms kommun är en av fem kommuner i Blekinge län med cirka 13000 invånare. Inom kommunens gränser finns över 200 sjöar och i tätorten Olofström möts tre åar, vilket är både unikt och attraktivt. Vatten, sport, kultur, vild natur, mångkultur och teknik är ord som förknippas med Olofströms kommun. I Olofström jobbar vi efter visionen: Olofström ska vara en attraktiv plats, där människor, teknik, kultur och natur möts i ett samspel som skapar förutsättningar för såväl utveckling som trygghet och omtanke. Olofströms kommuns kostenhet är en resultatenhet, underställd utbildningsnämnden. Kostenheten säljer måltidstjänster till grundskolan, gymnasiet, förskolor, fritids samt till socialförvaltningens olika verksamhetsområden. För närvarande finns 3 centralkök, 2 tillagningskök, 1 mottagningskök av kyld mat, 6 mottagningskök av varm mat samt ett antal mindre mottagningsenheter ute på förskolorna. Tillsammans produceras ca 2800 portioner per dag av 31 köksanställda. I verksamheten finns därutöver 1 kostchef och 1 kostassistent. Kostenheten söker till Centralköket på Kyrkhults skola en 1:a kock med inriktning på livsmedelshygien Köket producerar dagligen frukost , lunch och mellanmål till förskola, fritids och till skolans elever. Från centralköket sker även produktion till en mindre skola och förskola i Vilshult. Sammanlagt producerar centralköket ca 230 portioner. Du som söker tjänsten är lyhörd, beslutsam, serviceinriktad och kan se helheten i Olofströms kommuns kostverksamhet. Du skall vara engagerad för uppdraget och med lust och förmåga utveckla verksamheten. I tjänsten ingår också, i samarbete med kostchefen, fördjupad egenkontroll med HACCP på kommunens samtliga kök. Du som söker tjänst en skall vara bekant med verksamhetsområdet samt behärska rätt metodik och teknik i måltidsproduktionens alla led. Du skall vara väl förtrogen med livsmedelslagen och HACCP. Vi använder kostprogrammet Aivo 2000, som i vissa delar ligger ute på de större köken. Kvalifikationer Restaurang-, kock- eller kostekonomutbildning eller annan dokumenterad utbildning som anses relevant för uppdraget. Du skall inneha förstärkta dokumenterade kunskaper inom livsmedelshygien, ha stor erfarenhet från matlagning av såväl normalkost som specialkost samt ha erfarenhet från arbetsledning i storhushåll eller restaurang. Det är viktigt att du är väl förtrogen med möten av såväl informations-, inspirations- som av beslutskaraktär. Datakunskaper krävs. Vi eftersträvar etnisk mångfald och vill gärna ha manliga sökande. Det är viktigt att du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift. Den som erbjuds tjänsten skall kunna uppvisa utdrag från Polisens belastningsregister.

Sammanfattning

Liknande jobb

Kock/kokerska

20 augusti 2010

Kock till lunch och catering

23 augusti 2010

Kock/kokerska

24 augusti 2010

Kock/Kokerska

20 augusti 2010