1:e Kock

Arbetsbeskrivning

Gotland är en fantastisk plats att bo och leva på med ett rikt kulturliv, unik natur och en arbetsmarknad som präglas av entreprenörsanda. Idag är vi 57 000 invånare och vår förhoppning är att det i framtiden är ännu fler som valt att leva och bo här. På Gotland ansvarar Region Gotland för kommun- och landstingsuppgifter och har även det regionala utvecklingsansvaret. Inom Region Gotland arbetar ungefär 6000 engagerade medarbetare inom ca 240 olika yrken med att ge vård, omsorg, utbildning samt service till våra invånare. Arbetet inom Region Gotland baseras på vår värdegrund som är förtroende, omtanke och delaktighet.

Välkommen att bli en av oss!

Som en del av Region Gotland utvecklar och erbjuder serviceförvaltningen effektiva tjänster som skapar värde för kunden. Vi månar om kvalitet och service, är tydliga i våra åtaganden och för en aktiv dialog med våra kunder. Våra verksamhetsområden är inom ekonomi, personal, IT, telefoni, städ, transport, varuförsörjning, måltidsförsörjning och medborgarservice.

I Solklintskolans kök tillagas, serveras samt levereras måltider till olika gäster så som barn/elever och äldre. I köket produceras både varma och kalla måltider.

ARBETSUPPGIFTER
Leda, fördela och utveckla produktionen i Solklintskolans tillagningskök i Slite. Ansvara för att produktionen genomförs på ett ekonomiskt och rationellt sätt, utifrån gällande förutsättningar.

Du ska tillsammans med tre kockar och två köksbiträden förbereda, tillaga och servera måltider till skolans elever och personal (ca 200 luncher). Förbereda och tillaga lunch till tre ytterskolor (350 portioner), 6 förskolor (230 lunch), ett äldreboende (lunch och middag 20*2/dag) samt måltider till hemmaboende med bistånd (ca 1000/vecka). I jobbet ingår att utifrån gällande meny ansvara för beställning av råvaror och andra förbrukningsvaror.

Du ansvarar för att följa regelverket, som exempel att tillse efterlevnaden av olika mål och policyer, men även att produktionen genomförs på ett säkert sätt genom att följa egenkontrollprogram och maskininstruktioner. Du har ansvarskänsla och stolthet för det ni serverar och tillsammans med den övriga personalen skapar ni goda relationer med gästen/kunden genom att exempelvis vara synlig i restaurangen och därmed bidra till att skapa en god stämning. Du/ni samarbetar med kunderna för att måltiden ska bli en positiv del av verksamheten inom både skola och äldreomsorgen. Du deltar och genomför olika uppföljningar av verksamheten såsom portionsredovisning i vårt kostprogram AIVO, fakturagranskning och kunduppföljningar.

I arbetet ingår att delta i olika projekt för utveckling av hela avdelningens verksamhet. Vid behov även kunna arbeta i andra kök.
Tjänsten är ett semesteranställning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett tydligt kundfokus och kan tillföra nytänk och engagemang till vår verksamhet. Vi ser gärna att du har en dokumenterad restaurangutbildning, minst treårig gymnasie eller KY-utbildning eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet samt har jobbat minst ett år i någon form av arbetsledande ställning.

Du har goda matlagningskunskaper och dessutom kompetens kring matlagningsmetoder, specialkoster, kunskap om egenkontrollprogram, datorvana, personalledning och ekonomi.

Du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad, kan jobba självständigt, är anpassningsbar och drivs av att få utveckla och förbättra verksamheten. Körkort erfordras.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för person med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner på detta företaget

enhetschef Martina Kalmén
0498-269468, 0707-658192
Enhetschef Martina Kalmén
0498-269468

Sammanfattning

Besöksadress

Visborgsallén 19 Visby
None

Postadress

Region Gotland
Visby, 62181

Liknande jobb


Kock/kokerska

20 augusti 2010

Kock till lunch och catering

23 augusti 2010

Kock/kokerska

24 augusti 2010

Kock/Kokerska

20 augusti 2010