Chef för Södersjukhusets nya kök

Arbetsbeskrivning

sektion Måltidsservice, Sjukhusservice


Södersjukhuset är ett akutsjukhus mitt i Stockholm, är hela livets sjukhus där vi med hög kompetens och bra samarbete strävar efter att vara Sveriges ledande akutsjukhus. På Södersjukhuset bedrivs även en omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten och se till att leva upp till våra ledord: ”för patienten - med patienten”.
Läs gärna mer om Södersjukhuset på vår hemsida: www.sodersjukhuset.se

Om ett år ska grytorna börja puttra i Södersjukhusets nya tillagningskök och nu pågår det förberedande arbetet.

Sjukhusets mål är att maten och måltiderna ska vara en del av vården och en av dagens höjdpunkter för våra patienter. Detta når vi genom en ökad valfrihet, tillgänglighet och hög kvalitet på råvaror och färdig produkt. Södersjukhuset arbetar ständigt med att minska klimatpåverkan och för köket innebär det t ex att arbeta med säsongens råvaror och minska matsvinnet i alla led.

Genom en positiv måltidsmiljö och matglädje önskar Södersjukhuset locka patienterna att äta, vilket leder till ett snabbare tillfrisknande och en ökad positiv vistelse på sjukhuset.

Södersjukhuset söker nu efter en entreprenör som har ett brinnande intresse för mat och måltider och som vill vara chef för tillagningsköket, dvs den nya sektionen Måltidsservice.

Sjukhuset samarbetar med matkreatören Markus Aujalay och en del av hans uppdrag är att i samarbete med vår nya chef ta fram menyer till våra patienter.



Arbetsuppgifter:
Som chef för Måltidsservice kommer du att ha personalansvar för cirka 10 personer, budget- och verksamhetsansvar samt ingå i Sjukhusservice ledningsgrupp. För oss är det en självklarhet att du är en serviceinriktad och kundorienterad person.

Vi söker en ledare som är beredd på att:
• Företräda Södersjukhusets värdegrund, vision och mål
• Leda arbetet utifrån tydliga mål och med patientnyttan i fokus
• Representera verksamheten internt och externt
• Arbeta med att effektivisera verksamhetens flöden och logistik inom området
• Rekrytera medarbetare och forma en ny verksamhet
• Coacha och utveckla sina medarbetare


Kvalifikationer:
Kvalifikationer:
• Utbildad kock och/eller kostekonom med erfarenhet av matlagning inom restaurangbranschen och/eller storkök alternativt motsvarande kunskap genom erfarenhet.
• Du ska ha god kunskap om lagar och förordningar inom livsmedelsområdet, egenkontroll och hygien.
• Det är ett krav att du har tidigare chefserfarenhet.
• Det är meriterande om du har goda kunskaper och erfarenhet av ”Kost för sjuka” samt erfarenhet av organisationsförändringar.
• Goda språkkunskaper i svenska och är kommunikativ i tal och skrift.


Personliga egenskaper:
Du ska ha god ledarförmåga och god kommunikationsförmåga. Du behöver vara lyhörd för verksamhetens behov, ha lätt för att samarbeta med andra och beredd att genomföra förändringar. Du bör ha förmåga att tänka strategiskt och ekonomiskt. Du ska vara positiv, engagerad, kreativ och nyskapande.
Om du känner att du passar in på denna beskrivning så får du ett mycket intressant och självständigt arbete med många variationer på en arbetsplats som alltid har patientens bästa framför ögonen.



Övrig information:
Vi har valt rekryteringskanal i denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare samt försäljare av andra bemannings- eller rekryteringstjänster.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök här”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: SÖDERSJUKHUSET AB ---
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Södersjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefskap i kombination med tillsvidareanställning inom det egna kompetensområdet. Tillsvidareanställning på heltid 39,50 tim/vecka
  • Publicerat: 7 april 2014

Liknande jobb


Kock/kokerska

20 augusti 2010

Kock till lunch och catering

23 augusti 2010

Kock/kokerska

24 augusti 2010

Kock/Kokerska

20 augusti 2010