OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Från bespisning till restaurang - Antar du utmaningen? proAros är Västerås stads största förvaltning med närmare tio tusen medarbetare, som utför tjänster inom förskola skola, vård, omsorg, kultur och fritid. Vi drivs av vår vision om "Alltid bästa möjliga möte" och står för kunskap och omtanke i alla våra möten. Just nu genomgår vi en förflyttning - bort från det traditionella förvaltningstänkandet till att bli en modern kunskapsorganisation. Som ett led i detta genomförs nu ett förändringsarbete när det gäller måltidsverksamheten i våra förskolor och skolor. Det vi håller på att göra är unikt i skolsverige och har därför redan uppmärksammats såväl lokalt som nationellt och internationellt. Det handlar om ett nytt sätt att resonera, som i praktiken innebär att se barn och ungdomar som gäster i samband med deras måltidssituation och att därför lägga ännu större kraft på skapa en inbjudande miljö och ännu godare mat. Därför går vi nu från centralkök till närlagat. Från en situation där respektive rektor och enhetschef ansvarar för maten till att skapa en gemensam organisation med medarbetare som brinner för att skapa fantasifulla och näringsriktiga anrättningar. Vi tror att ett positivt helhetsintryck från måltidssituationen i sin tur kommer att påverka elevernas studieprestationer och även fungera som ett skäl till framtida elever att välja oss. Låter det här som tuffa utmaningar? Ja, visst. Omöjligt? Nej, inte för dig som drivs av en kärlek till mat, som vågar tänka i nya banor och som kan inspirera din omgivning att varje dag kunna leverera 14 000 högklassiga måltider i en av Mellansveriges största restaurangrörelser. Arbetsuppgifter: Din uppgift blir att starta en helt ny och modern organisation för proAros måltidsverksamhet. Du har det samlade ansvaret för att leda, utveckla och följa upp restaurangverksamheten i nära samverkan med dina medarbetare. Du leder verksamheten utifrån ett affärsmässigt förhållningssätt, där kundfokus och hög kvalitet är viktiga drivkrafter och för att bli framgångsrik lägger du stor vikt vid att bygga långsiktiga relationer med externa aktörer. Du kommer att tillsammans med verksamhetschefen bygga en ny organisation med ett antal avdelningschefer som ska ansvara för den dagliga operativa driften. Det finns även en projektorganisation för måltidsprojektet som stöd i detta arbete Du är underställd verksamhetschefen för ansvarsområdet Skolgemensamt stöd och ingår i dess ledningsgrupp. Kvalifikationer: Du har - kostekonomutbildning på akademisk nivå eller annan akademisk utbildning med inriktning mot restaurang/storkök, och detta har bl.a. givit dig goda kunskaper om relevant lagstiftning runt livsmedelshantering etc. - erfarenhet av att ha drivit restaurang eller storkök som omfattar eller levererar till många enheter - dokumenterad erfarenhet av att driva effektiv affärsverksamhet - arbetat med verksamhetsutveckling på strategisk nivå Har du dessutom erfarenhet av att leda andra ledare är det meriterande. Som person är du - entreprenör och innovatör med ett affärsmässigt förhållningssätt och förmåga att tänka nytt - en god förebild med förmåga att marknadsföra verksamheten på ett professionellt och trovärdigt sätt Du har - ett coachande förhållningssätt som präglas av samspel och laganda, och med delaktighet och utveckling som drivkraft - god förmåga att kommunicera med många olika grupper och på olika nivåer. För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Västerås stad mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.
Kontaktpersoner på detta företaget
Christine Wäneskog
021-39 84 10
Vårdförbundet Mimmi Högblom
021-10 41 66
Rektor Annelie Aleson
021-39 77 21
Rektor Mats Jensen
021-39 47 01
Specialpedagog Kerstin Nilseng
021-39 37 34
Specialpedagog Ulla Brännström Alesson
021-39 34 21
Lärarförbundet Ernst Lindkvist
Verksamhetschef Leif Larsson
021-39 81 01
Frimanska vux Maivor Andreasson
021-39 97 24
Mälarakademin Ann-Sofie Tersmeden
021-39 98 06