Executive Sous Chef

Arbetsbeskrivning

Sheraton Stockholm Hotel beläget i hjärtat av Stockholm är med sina 465 hotellrum, restaurang, bar och konferens för upp till 700 gäster ett av Stockholms största, internationella, förstaklasshotell. Sheraton Stockholm Hotel är en del av Starwood Hotels & Resorts med mer än 1150 hotell världen över. Sheraton Stockholm Hotel är en plats där gästernas höga förväntingar inte bara möts utan överträffas. Här vill vi främja en kreativ och energisk arbetsmiljö där personalen har möjligheten för personligt engagemang och utveckling inom organisationen.

Vi söker nu en 'hands-on' Executive Sous Chef till vårt köksteam. Den vi söker har ett gediget intresse för att säkerställa allra högsta kvalitet med fokus på nöjda gäster och medarbetare. Som Executive Sous Chef arbetar du sida vid sida med vår köksmästare och är I princip hans högra hand med mål att leda avdelningen. Du säkerställer att alla kvalitets- och hygienstandards följs, du utvecklar tillsammans med köksmästaren nya menyer och arbetar mycket nära Eventbokningsavdelningen och F&B Service. Som Executive Sous Chef leder du självständigt hela köket vid Executive Chefs frånvaro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Att leda och kontrollera förberedelserna och tillagningen av maträtterna
- Daglig kontroll av matprodukter, beställningar, kostnad och säkerställning att alla kvalitets- och hygienstandards följs
- Utveckla kreativa och ekonomiska menyalternativ som speglar företagets koncept och normer
- Spela en central roll i att säkerställa kommunikationsflödet och samarbetet mellan alla avdelningar inom den kulinariska divisionen, samt med alla andra avdelningar på hotellet
- Ansvar för schemaläggning, löner, utbildning, coaching, utvärdering och rekrytering av kökspersonal
- Ansvar för att produkt-och personalkostnader hålls inom budget
- Leda och coacha hela köksteamet inklusive Shift Leaders och Sous Chefs till att uppnå exceptionell gästservice
- Motivera och inspirera köksteamet och bidra till en bra sammanhållning och trivsel
- Ha ett platt organisatoriskt förhållningssätt och arbeta tillsammans med medarbetare som en del av ett team
- Fastställa avdelningens utbildningsbehov och tillsammans med Executiv Chef och Training Manager planera för utförandet av lämpliga utbildningar

Du som söker tjänsten skall uppfylla följande krav:

- Gedigen kunskap av köksverksamhet, både från à la carte och bankettkök; vet väl hur man prioriterar och organiserar arbetet
- Kulinarisk utbildning och / eller utbildning på arbetsplats
- Minimum fem års erfarenhet från högklassiga hotell- och/eller restauranger var av minst tre års erfarenhet i en arbetsledande position
- Ha utmärkta ledarskaps-, kommunikations-, organisations- och relationsfärdigheter
- Erfarenhet av medarbetarutbildning och coaching, grundläggande ekonomisk förvaltning och kundservice
- Expertis inom livsmedels kostnadskontroll och hygienregler och normer (HACCP)
- Ett genuint intresse för att arbeta med service och en sann önskan att förstå gästbehov och överträffa gästernas förväntningar
- Passion för att utföra arbetet med känsla för detaljer, snabbhet och noggrannhet
- Förmåga att tänka klart och behålla lugnet i stressfulla situationer samt kunna lösa problem med hjälp av gott omdöme och följa anvisningarna noga.
- Flexibel vad gäller arbetstider och schema

Om denna bekriving stämmer väl överens med dig ser vi mycket fram emot att höra från dig!

Kontaktpersoner på detta företaget

HR Executive Milena Zachrisson
08-412 35 21
Director of Human Resources Thomas Johansson
08-412 35 20
Human Resources Executive Milena Zachrisson
08-412 35 21
Michaela Bussler
+468412 34 00
Groups & Events Manager Agni Gelasaki
08-4123701
Ross Seward
08-412 34 00
Bram Visser
+4684123400
Groups & Events Manager Agni Gelasaki
08-4123500
Ross Seward
08-412 34 00

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Sheraton Stockholm Hotel STOCKHOLM
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Varierande arbetstider
  • Publicerat: 15 augusti 2014

Besöksadress

Tegelbacken 6
None

Postadress

Box 195
STOCKHOLM, 10123

Liknande jobb


Kökschef Brasserie Udden

28 februari 2024

South indian cook

15 maj 2024

Nya Carnegiebryggeriet letar efter sin nya Kökschef!

14 maj 2024

Restaurang Bolaget söker Kökschef

Restaurang Bolaget söker Kökschef

14 maj 2024