Kock

Kock

Arbetsbeskrivning

Kalmar läns museum är ett av landets största länsmuseum och en stiftelse med ett regionalt uppdrag att levandegöra och bevara kulturarvet. Vår vision Kulturarv i vardagen – berikar och berör är vår grund att stå på. Vår arbetsplats präglas av ett förhållningssätt som bygger på värdeorden samhällsnytta, kunskap och tillsammans. För oss är kulturarv och historieberättande centralt i verksamheten, med berättelsen i fokus skapar vi nyfikenhet och lust att lära mer. Vi arbetar inom fem verksamhetsområden; arkeologi, byggnadsvård, kulturmiljöpedagogik/utställningar, Arkiv-Bibliotek-Samlingar och konservering. Som stödverksamhet till dessa finns kansli- och serviceenheten samt den publika enheten med bland annat butik, reception och restaurang Ångkvarnen. Vi är runt 80 medarbetare inom våra olika verksamheter. Till besöksmålet Kalmar läns museum kommer runt 90 000 besökare varje år men vi möter desto fler runtom i länet, nationellt och även internationellt.
Det är viktigt för oss att vara en attraktiv arbetsgivare och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag och tid för friskvård på betald arbetstid.




Om jobbet
Vill du få möjlighet att arbeta som kock på en museirestaurang där både verksamhet och medarbetare bidrar till konceptet med hållbar "mat som en del av kulturarvet"? 
Gillar du jobba dagtid och har en stor kärlek till matlagning och att ge gästen en fantastisk matupplevelse ?
Då kan detta vara jobbet för dig.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av arbete som kock och har ett genuint intresse av matlagning både i varm och kallkök. 
Du ska kunna laga specialkost både till vårt varma kök liksom vårt kalla.
Det är en merit om du har jobbat med att utveckla den kalla menyn. Vi har idag en populär salladsbuffé som vi fortsatt vill utveckla.
Vi är måna om vår produkt och lagar allting från grunden samt bakar bröd och bakverk själva.

Du kommer att vara delaktig i vårt köksteam som har ett ekologiskt tänk och vana att komponera menyer utifrån säsong och ta till vara på de lokala råvarorna från kalmarsundsregionen.
All mat lagas från grunden vilket kräver planering samt ett logistiskt tänk.
Du är ansvarstagande och får stora möjligheter att påverka och komma med nya idéer och nytänk som uppskattas.
Som en viktig del av vårt köksteam kommer du under perioder ansvara för vissa inköp, råvaruplanering samt tillagning.

Välkommen med din ansökan!

Vi kan komma att gå igenom ansökningar vartefter de kommer in och genomföra intervjuer löpande under pågående ansökningstid. 

 




 
 

 

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.


Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Publika enheten
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 17 februari 2022
  • Ansök senast: 13 mars 2022

Liknande jobb


Kallskänka

Kallskänka

7 maj 2024

Kock/Kallskänka sökes till Vattenverket på Lidingö

Kock/Kallskänka sökes till Vattenverket på Lidingö

6 maj 2024