Kock

Kock

Arbetsbeskrivning

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Kommunen är i en stark expansiv fas, och med fler skolor och vård- och omsorgsboenden växer även behovet av en ändamålsenlig kostverksamhet. Kostverksamheten har cirka 70 medarbetare och bedrivs för närvarande vid 28
verksamhetsställen, varav 16 stycken är tillagningskök. Vi tillhandahåller måltider i förskolor, skolor, äldreomsorg och matdistribution i hemtjänsten.

Vill du vara med i vår fortsatta utveckling? Kostenheten erbjuder dig ett spännande uppdrag: att i rollen som kock vara delaktig i det operativa arbetet med att utveckla arbetet med framtidens hållbara måltider. I rollen som kock skapar du på bästa sätt positiva måltidsupplevelser för våra matgäster. Att du har tidigare kunskaper och erfarenheter inom kost- och måltidsverksamhet ser vi som en förutsättning.

ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten som kock har du varierade arbetsuppgifter i det dagliga arbetet i kök. I arbetsuppgifterna ingår bland annat beredning och tillagning av frukost, lunch, mellanmål, och servering av måltider. Därutöver ingår efterarbete i köket som diskning och städning och mottagning av varuleveranser. Det ingår ansvar för egenkontroll, inköp av råvaror och viss kontakt med leverantörer. Administrativa uppgifter är inleverans av fakturor varför datavana krävs. Du arbetar nära enhetschef som också är din närmsta chef.

Våra värdegrundsord professionalism, öppenhet och engagemang är nyckelord för dig, det är dessa du utgår ifrån i ditt dagliga arbete i köket. En viktig del i arbetet är det professionella bemötandet gentemot matgäster, kollegor och att eftersträva positiv samverkan med andra personalgrupper inom enheten där du arbetar. Tjänsten är en tillsvidareanställning inom kostenheten i Älmhult.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har 3-årig restaurang- och livsmedelsutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare haft ett uppdrag som omfattat tillagning av måltider i storkök i förskola, skola eller äldreomsorg.

Vi söker dig som:
• har nödvändig kunskap om måltidsproduktion och måltidsservice i storhushåll.
• har flera års erfarenhet av arbete som kock.
• har god kunskap i livsmedelshygien och egenkontroll.
• har god datorvana.
• talar och skriver svenska obehindrat.

Du som söker tjänsten är självgående och trygg i din yrkesroll i köket och har lätt för att skapa goda relationer med andra. Du har god planeringsförmåga och att se till helheten i uppdraget. Du har ett stort engagemang som bidrar till att skapa positiva måltidsupplevelser för våra matgäster i förskola, skola och äldreomsorg.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av kostdatasystem såsom Mashie.


ÖVRIGT
Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Urval sker löpande och intervjuer kan eventuellt komma att påbörjas innan ansökningstidens utgång.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss: http://www.almhult.se/jobbahososs

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Kontaktpersoner på detta företaget

Kostchef Kostchef Sofia Herbertsson
0476-55457
via kommunens växel Fackliga organisationer
0476-55 000
Kostchef Kostchef Sofia Herbertsson
0476-55457
Kostchef Sofia Herbertsson
0476-55457
Kostchef Sofie Herbertsson
0746-55457
Samordnare Carina Walthersson
0476-55180
Assistent kostenheten Carina Walthersson
0476-55180
Biträdande kostchef kostenheten Carina Walthersson
0476-55180
Bitr. Kostchef Carina Walthersson
0476-551 80

Sammanfattning

Besöksadress

Stortorget 1 34323 Älmhult
None

Postadress

Box 500
Älmhult, 34323

Liknande jobb


26 april 2024

Kock

Kock

26 april 2024

Butiksmedarbetare i delikatessavdelningen med fokus på matlagning

26 april 2024