Kock

Kock

Arbetsbeskrivning

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 700 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Måltiderna inom Region Gotland är en viktig del av skolan, äldreomsorgen och sjukvården. Med kompetens om och leverans av mat och måltider bidrar avdelningen till att verksamheterna skapar goda livsvillkor, en hälsofrämjande hälso- sjukvård och en god, likvärdig och hälsofrämjande lärmiljö. Måltiderna bidrar till att skapa värde för medborgarna. Varje dag planerar, tillagar, levererar och i vissa fall serverar Avdelning Måltid cirka 11 000 portioner mat till barn och elever i förskolor och skolor, till brukare inom äldreomsorgen samt till patienter inom hälso- och sjukvården.

Till vårt kök på Strandgärdet söker vi nu en kock!

ARBETSUPPGIFTER
Strandgärdets kök är en del av Köksområde 2 som finns i Visby. I det stora tillagningsköket lagar vi mat till avdelningarna på lasarettet, äldreomsorgen i Visby samt Roma äldreboende. Vi producerar också kyld mat produceras till Tingsbrogårdens äldreboende. Här lagas även maten till våra externa restauranger på lasarettet och Gråbo servicehus.

Du kommer tillsammans med dina kollegor i köket förbereda, producera och distribuera måltider till våra gäster. Du ansvarar för att produktionen sker på ett säkert, ekonomiskt och effektivt sätt.

Att hålla en hög kvalitet och servicenivå samt en god kontakt med våra gäster och kunder är en central del av uppdraget, likaså att aktivt bidra till ständiga förbättringar och utveckling av hela måltidsprocessen.

Det ligger ett gediget arbete bakom det som i slutändan serveras till gästen, därför är det viktigt att du arbetar enligt beslutade riktlinjer, följer regelverk och förhåller dig till egenkontrollprogrammet och verksamhetssystemet.

Vi jobbar ständigt för att skapa förutsättningar för ett stimulerande arbete och en anpassningsbar verksamhet som kan hantera förändringar på ett bra sätt. Därför kan det ingå i arbetsuppgifterna att rotera inom köksområdet och avdelningen.

Du kommer att ingå i ett rullande schema där du arbetar varannan helg.

KVALIFIKATIONER
Vi är på jakt efter en positiv person som brinner för matlagning och service!

Du behöver ha en dokumenterad restaurangutbildning, tex 3-årig gymnasieutbildning inriktning restaurang och måltidsservice, KY-utbildning, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi vill att du har ett antal års erfarenhet av arbete i storkök och har du erfarenhet av att laga specialkost är det klart meriterande.

Personliga egenskaper som samarbetsförmåga och en god kommunikation är mycket viktiga, då du kommer att ha mycket kontakt med både gäster, kunder och arbetskamrater. Du behöver samtidigt vara självgående och strukturerad och gärna vara en person som vill vara med och utveckla.

Utdrag ur polisens belastningsregister för skola, förskola eller barnomsorg kommer krävas.

Vi ser gärna att du har körkort.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Region Gotland, Köksområde 2
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 11 augusti 2021
  • Ansök senast: 29 augusti 2021

Liknande jobb


Kock till köket på Tåstorps demenscentrum

14 juni 2024

Köksbiträde till anstalten Hall, semestervikariat

Köksbiträde till anstalten Hall, semestervikariat

14 juni 2024

Förskolan Önskehemsgatan söker en erfaren kock

Förskolan Önskehemsgatan söker en erfaren kock

14 juni 2024

4 juni 2024