Kock/kokerska sökes till Diamantens förskola

Kock/kokerska sökes till Diamantens förskola

Arbetsbeskrivning

Ref: 20202062

Om arbetsplatsen
Diamantens förskola är en förskola, centralt belägen i Oxie, med närhet till både buss och tåg.

Förskolan har fräscha nyrenoverade lokaler med ett förskolebibliotek, som utgör naturlig mötesplats för förskolans fyra avdelningar. Biblioteket har direkt anslutning till köket, vilket medför goda förutsättningar för kock, medarbetare och barn att gemensamt skapa lust och engagemang kring måltidspedagogik och hälsosam livsstil. Köket är ett tillagningskök, där all mat lagas från grunden. För att barnen ska erbjudas en lugn start på dagen serverar förskolan löpande frukostbuffé, under cirka 45 minuter, under morgonen.

Förskolan har en fin utemiljö med både kallkompost och odlingslådor, avsedda för att engagera kollegor och barn till att arbeta ”från jord till bord”. Det som odlas gemensamt av barn, medarbetare och framtida kock, är sedan avsett att nyttjas i matlagningen och i serveringen av måltiderna. Kallkomposten bidrar till ett kretsloppstänk och ett hållbarhetstänk i utbildningen.

För att skapa gemensamt engagemang kring måltidsfrågor och för att knyta an dessa till pågående pedagogiska projekt, finns ett måltidsråd, ett forum där även barnen ska ges möjlighet till inflytande kring kosten och den mat som erbjuds barnen.

Förskolan har en blogg där du som kock delar med dig av ditt arbete och delger vårdnadshavare matsedel veckovis.

Som anställd på Diamantens förskola erbjuds du:

- tydligt och nära ledarskap av biträdande förskolechef och förste förskollärare

- gott arbetsklimat med hög trivsel bland kollegor

- möjlighet att vara delaktig och få påverka utbildningens utformning och kunna utvecklas i yrkesrollen

- möjlighet till samverkan med övriga kockar i området

- flexibel arbetstid

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

Arbetsuppgifter
Som kock/kokerska i förskolan är du med och väcker barnens intresse för smaker och råvaror, skapar matglädje och trivsel. Måltiderna är en viktig del av dagen på förskolan och ditt arbete bidrar till livslånga positiva värderingar kring mat, miljö och hälsa. Förutom ditt viktiga uppdrag att laga god och näringsriktig mat, ansvarar du för menyplanering, beställningar, budget, egenkontroll och städning.

Vi värnar om ett lustfyllt lärande där barnens tankar och nyfikenhet får stå centrum, och ser det som en självklarhet att man som kock vill knyta både barn och medarbetare till köket och den verksamhet som bedrivs där, samt utveckla en fungerande måltidspedagogik där måltiderna går hand i hand med den pedagogiska undervisningen.

Detta innefattar även att man tillsammans med övriga kollegor och barn samarbetar för att erbjuda näringsriktiga måltider, ur ett pedagogiskt perspektiv.

Förskolorna i Oxie värnar om ekologisk kost och har hög måluppfyllelse kring detta.

Detta vill vi bevara och utveckla vidare på sikt.

Malmö stad har en policy om hållbar utveckling och ekologisk mat, vilket speglar måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen görs efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har avslutad 3-årig (alt. 2-årig äldre) gymnasieutbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Eftergymnasial utbildning till kock som bedöms som likvärdig. Du bör ha några års erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök och behöver ha kunskaper om näringslära, specialkost och egenkontroll.

Som kock har du daglig kontakt med barn och personal. Det är därför viktigt att du har ett intresse, inte bara för mat, miljö och hälsa, utan även för barn och den pedagogiska verksamheten som bedrivs. Som person är du idérik, ansvarsfull och har lätt för att skapa goda relationer. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt kunna hantera IT-verktyg för att till exempel kunna beställa varor.

Du ska vara utbildad kock samt ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med måltidspedagogik.

Vi ser gärna att du har vana av att kommunicera med vårdnadshavare, erfarenhet av att laga måltider som speglar kulturell mångfald samt i samråd med både vårdnadshavare och kollegor ha barnens bästa i fokus, och värna om deras hälsa.

Vi vill att förskolans framtida kock ser det som en självklarhet att bidra till en välkomnande och lustfylld atmosfär, där köket får utgöra hjärtat på arbetsplatsen, både för kollegor, barn och vårdnadshavare.

Som kock vill du skapa magi för barnen, genom din matlagning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten
Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 201015-200115

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Kontaktpersoner på detta företaget

Chef Anders Färemo

Sektionschef Annelie Friberg
040-34 96 60
IT-samordnare Ann-Charlotte Malmros

Rekryteringskonsult Johanna Andersson

Stabs- och ekonomichef Jörgen Jepson
040-341446
Controller Madeleine Spjuth
040-342164
HR-chef Pernilla Hedin
0734-26 44 63
Sektionschef Cecilia Wenster
040-34 55 77
Sektionschef Therese Törnkvist
040-34 63 54
HR-konsult Arber Jashari
0768-91 60 98

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Malmö stad
  • 1 plats
  • 3 - 6 månader
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 18 september 2020
  • Ansök senast: 4 oktober 2020

Besöksadress

August Palms plats 1 20580 Malmö
None

Postadress

August Palms plats 1
Malmö, 20580

Liknande jobb


Kockar till Skänninge anstalt och häkte - Semestervikariat

Kockar till Skänninge anstalt och häkte - Semestervikariat

5 mars 2024

Eriksdalsskolan söker erfaren kock

Eriksdalsskolan söker erfaren kock

5 mars 2024

Måltidsenheten söker Kostbiträden som timvikarier

Måltidsenheten söker Kostbiträden som timvikarier

5 mars 2024