Köksbiträde luncher och kvällar

Arbetsbeskrivning

Hotel Amalias Hus är beläget i pittoreska Gränna och i Sveriges hjärta Småland. Ett fyrstjärnigt hotell som erbjuder genuin svensk 1700-talsmiljö för såväl en romantisk weekend eller konferens. Hotellet är familjeägt och drivs idag av Caroline Larsson som är dotter till Bengt och Marianne Larsson som startade hotellet 2003.

Husen på gården uppfördes år 1769 som stadens Södra Stadstullgård med tullkammare och bostad åt Tullmästare Bruzin. Stadsgränsen gick då vid bäcken i Södra parken precis utanför gården som under denna tid gick under namnet "Södertull".

År 1859 hyrs fastigheten av nyblivna änkan Amalia Eriksson och sin nyfödda lilla dotter Ida för 12kr per år. I hopp om att kunna försörja sig ansöker Amalia till magistraten om att få idka "bagerihantering af gröfre och finare sorter". Hon får sitt tillstånd och börjar samma år sin tillverkning i hotellets nuvarande restaurangkök och världens första polkagris ser dagens ljus. Försäljningen av sina varor hade hon i sitt finrum -idag hotellets restaurang, där sortimentet prydligt visades upp i vackra skåp och byråer.

Idag har hotellet 19 rum med tre olika rumskategorier varav fyra DeLuxe-rum med privat jacuzzi samt två sviter. Hotellet är beläget i nio olika fastigheter och har egen restaurang samt en nyförvärvad konferensfastighet med helt nybyggda konferenslokaler som öppnade januari 2012.

Hotellet har från början enbart arbetat med den privata marknaden där primära gäster har varit par, familjer som gäster oss för exempelvis romantiska weekends, släktmiddagar, bröllop m.m. I och med att hotellet nu satsat på nya konferensutrymmen är förhoppningen om att arbeta upp en position på företagssidan där vi blir ett naturligt och eftertraktat val som konferensanläggning då man gäster Småland och Jönköpings län.

Hotel Amalias Hus har en egen restaurang som heter Södertull.
Restaurangen är endast till för hotellets gäster. Gästerna bokar ofta paket med middag så vi vet ofta hur många vi har i restaurangen om kvällarna samt vilken tid de äter då de bokar in sitt bord i förväg.

Vad gäller luncher så serverar vi endast lunch för våra konferensgäster så detta arbete förläggs enbart till de dagar som vi har konferenser.

Restaurangen präglas starkt av den svenska matkulturen då hotellet speglar svensk 1700-talskultur och mijö.

Den person vi söker ska ha ett stort intresse för mat och dryck och ska tycka det är kul att laga mat. Som köksbiträde är du den som lagar all mat till restaurangens gäster samt konferensluncher. Du ska kunna utveckla egna maträtter och komponera menyer. Ha kunskap om kökshygien och näringslära samt gärna ha en HACCP-utbildning eller liknande. Du kommer att ansvara för vår egenkontroll och inköp av råvaror.

Köket är relativt litet då huset är k-märkt och vi får arbeta med de utrymmen som vi har. Då vi även har små förvaringsutrymmen är det viktigt att du har god organiseringsförmåga samt att du kan planera för inköp i god tid för kommande arrangemang och gäster.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med Caroline Larsson som idag är köksansvarig. Ni kommer tillsammans att utveckla menyer och rätter där du kommer med förslag som du sedan diskuterar och bestämmer ihop med Caroline. Det är viktigt för oss att du är lyhörd och lyssnar på våra mål kring hur vår mat och restaurang ska uppfattas likväl som du ska vara framåt och idérik.

Du behöver inte ha en kockutbildning. Däremot bör du ha arbetslivserfarenhet inom matlagning eller liknande. Då arbetet fördelas efter den beläggning vi har på hotellet måste du vara flexibel vad gäller arbetstider.

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Tillgång till:
* Personbil

Kontaktpersoner på detta företaget

Caroline Larsson

Caroline Larsson

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Hotel Amalias Hus
  • 1 plats
  • 3 - 6 månader
  • Heltid
  • Fast
  • Varierande Tills vidare
  • Publicerat: 8 augusti 2013

Besöksadress

Brahegatan 2
None

Postadress

Brahegatan 2
Gränna, 56332

Liknande jobb


Pizza chef

21 april 2024

kok och pizzabagare

23 februari 2024

30 januari 2024

25 januari 2024