Kökschef till Grosvadsskolan

Arbetsbeskrivning

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Kostenheten ingår i sektor samhällsbyggnad som är indelad i 7 tillagningskök och 1 mottagningskök och vi söker nu en kökschef till Grosvadsskolans tillagningskök i Finspång. Vi söker en engagerad och ansvarsfull medarbetare till Kostenheten med nuvarande placering på Grosvadsskolans tillagningskök. Vi strävar efter att ha hemlagad mat med hög andel ekologiska livsmedel och att öka andelen närproducerat.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta under kostchefen och ha ansvar för kostproduktionen på Grosvadsskolans tillagningskök som producerar ca 1200 måltider/dag. Du ingår i ett arbetslag och ansvarar för bl.a. tillagning av lunch till skolor, förskolor, mat till kommunens vård- och omsorgsenheter och matdistribution samt lägerverksamhet.

Som kökschef ansvarar du för att självständigt och ansvarsfullt organisera, leda och fördela arbetet i köket. Du ska utveckla verksamheten och se till att uppsatta mål och riktlinjer uppnås. Vi vill att du tar egna initiativ, skapar matglädje och visar ansvarsförmåga. Du ansvarar för inköp enligt avtal, egenkontroll och delansvarig i menyplanering. Det ingår att delta i egna och att utföra arbetsplatsträffar. Du ska medverka i kostråd och utveckla kundkontakter och arbeta med Facebook.

Du ska ha god förmåga att samarbeta och att skapa ett gott samarbetsklimat. Du är som person serviceinriktad och har ett stort intresse för utvecklingsarbete.

Du kommer att arbeta med kostdatasystemet Aivo och vara med i utvecklingen av programmet.
Vid behov arbetar du i andra kök.


KVALIFIKATIONER
Du skall ha:
- Storköks- eller livsmedelsteknisk utbildning med vidareutbildning till kökschef eller YH- utbildning Ledare för Storhushåll/Teamleader inom måltidsservice eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Alternativt genomföra motsvarade fortbildning.
- Du ska ha goda kunskaper i storköksproduktion från ex. skola/äldreomsorg med skolrestaurang och tidigare erfarenheter av arbetsledning.
- Stor entusiasm och ett starkt driv med fokus på god kundservice.
- Goda datakunskaper i World, Excel gärna erfarenhet från kostdataprogram.
- Körkort och tillgång till bil.
- Dina personliga egenskaper värderas högt, självständighet, ansvarsförmåga, ledaregenskaper och flexibilitet krävs. Din samarbetsförmåga som bidrar till ett positivt och utvecklande arbetsklimat värderas högt.

ÖVRIGT
Provanställning kan komma att erbjudas.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner på detta företaget

Catharina Stenhammar, kostchef
0122-850 42
Sven-Olof Carlberg, ombud Kommunal
0122-857 16
Britt-Louise Carlsson, köksansvarig
0122-858 18
Ulf Andersson
0122-850 76
Kjell Svensson

Niklas Thorsell

exploateringschef Anna Kuling
0122-851 15
ombud Vision Reine Hansson
0122- 851 87
Reine Hansson, ombud Vision
0122-851 87
Kostchef Catharina Stenhammar
0122-850 42

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Finspångs kommun - Samhällsbyggnad Finspång
  • 1 plats
  • Tillsvidare
  • Heltid
  • Månadslön
  • Heltid. Dagtid. Tillsvidareanställning, tillträde: 2017-03-31 eller efter överenskommelse.
  • Publicerat: 3 februari 2017

Besöksadress

Bergslagsvägen 13 - 15 61280 Finspång
None

Postadress

Bergslagsvägen 13-15
Finspång, 61280

Liknande jobb


Kökschef

Kökschef

1 maj 2024

28 april 2024

19 april 2024

Kökschef

19 april 2024