Kökschef till STF Storulvån Fjällstation

Arbetsbeskrivning

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen

.

Knappt en timme från Åres puls, mitt ute på fjället vid vägs ände hittar du STF Storulvån fjällstation. Fjällstationen är både en inkörsport till STFs övriga fjällstationer i Jämtlandsfjällen, men också en oas, en mötesplats och ett aktivitetscentrum för den som gillar friluftsliv. Fjällstationen bjuder på en skön mix av pulshöjande aktiviteter, hisnande toppturer, och inte minst en matupplevelse baserad på lokala råvaror.  Totalt bor och arbetar ca 35personer på stationen, beroende på säsong. Våra gäster är många, och vi brinner för att skapa fantastiska fjällupplevelser för var och en. Intresset för friluftsliv delar vi inte bara med våra gäster, utan också med varandra.

Som kökschef på STF Storulvån ansvarar du för driften av köket på fjällstationen. Vi vill att du lagar god och smakrik mat som även är en njutning för ögat. Ditt hantverk baseras på lokala råvaror, där vi i många fall har mer långtgående samarbeten med leverantören än bara leverans av själva råvaran. Restaurangen serverar allt från frukost, våfflor, hembakat fikabröd, dagens meny under dagtid och två rätters middag under kvällstid. Eftersom matupplevelsen står i centrum hos oss ingår du i ledningsgruppen för fjällstationen och kommer att få vara med och utveckla konceptet på
övergripande nivå.

Vi söker en kökschef som:
* har social kompetens, är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga
* är en tydlig ledare med stort ordningssinne som kan skapa struktur i både sitt eget och avdelningens arbete
* är duktig på att förmedla sina kunskaper och på ett pedagogiskt sätt utvecklar medarbetarna för att nå uppsatta mål
* har kunskap och intresse för hälsosam, ekologisk och hållbar mat
* har hög arbetskapacitet, är stresstålig och tycker om utmaningar som kräver snabba lösningar
* har god känsla för inköp, kalkyler och den totala köksekonomin
* är väl insatt i HACCP

  
En stor del av din uppgift kommer vara att leda och fördela samt delta i arbetet i det kreativa köket. Det är viktigt att du trivs i en operativ roll med närhet till personal och gäster. Då matupplevelsen för gästen är en del av helhetsupplevelsen är förmågan att samarbeta med övriga medarbetare på fjällstationen en viktig ingrediens bland dina egenskaper.

Bifoga ett personligt brev med CV och ange minst två referenser. 
Vi är anslutna till Visita och följer gällande kollektivavtal.

Vi erbjuder personalboende i eget eller delat rum. 
Tjänsten avser heltid, tillträde efter överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan!

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Svenska Turistföreningen STF AB
  • 1 plats
  • 3 - 6 månader
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 25 november 2020
  • Ansök senast: 15 januari 2021

Liknande jobb


19 april 2024

Kökschef

19 april 2024

Arbetsledare

4 april 2024