Kostekonom

Arbetsbeskrivning

Enheten består av fyra produktionskök; Gäddgårdsskolans kök, Hällbackens kök, Götgårdens kök och Götlunda skolas kök, som tillsammans ansvarar för att samtliga förskolor, skolor och gymnasium, samt dagcentraler och äldre i särskilt boende får näringsriktig lunch, kvällsmat och varor enligt beställningar.

Tjänsten ingår i kostenhetens ledningsgrupp och är underställd kostchefen.

ARBETSUPPGIFTER
- Driva enhetens utredningsprojekt i kommunen.
- Förankra lokala mål och nationella riktlinjer i måltidsverksamheten.
- Bevaka förändringar och nyheter inom området och informera berörda.
- Samordna kompetensutvecklingen inom måltidsverksamheten.
- Driva kvalitetsförbättringar tillsammans med alla anställda på enheten och annan måltidspersonal t ex inom livsmedelhygien.
- Bidra till underlag för ekonomiska kalkyler inom måltidsverksamheten.
- Arbeta konsultativt mot Barn- och utbildningsförvaltningen.
- Ge konsultativt stöd vid ombyggnationer av kök och vid anskaffning av köksutrustning.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara utbildad kostekonom minst 120 poäng och bör ha en gedigen erfarenhet av att arbeta med kostfrågor.Kompetens inom hygien och riskbaserad egenkontroll, samt vana av projektledning är en merit.

Du är en bra kommunikatör och kan uttrycka dina tankar i både tal och skrift.Du är en van datoranvändare och behärskar Office-paketet och även gärna kostdataprogrammet AIVO.Du har god samarbetsförmåga, initiativförmåga och flexibilitet, samt en förmåga att driva utvecklingsfrågor och även ta vara på den kompetens som finns i organisationen.Dina specialkompetenser kan i viss mån forma tjänstens innehåll.

Sammanfattning

Liknande jobb

Pizzabagare

17 maj 2006

Byggnadsarbetare

22 maj 2006

Lärare i SO

22 maj 2006

Lärare Hkk åk 5-9

22 maj 2006