Produktionsledare, Utbildningsförvaltningen

Arbetsbeskrivning

OLOFSTRÖMS KOMMUN Olofströms kommun är en av fem kommuner i Blekinge län med cirka 13 000 invånare.Inom kommunens gränser finns över 200 sjöar och i tätorten Olofström möts tre åar, vilket är både unikt och attraktivt.Vatten, sport, kultur, vild natur, mångkultur och teknik är ord som förknippas med Olofströms kommun. I Olofström jobbar vi efter visionen: Olofström ska vara en attraktiv plats, där människor, teknik, kultur och natur möts i ett samspel som skapar förutsättningar för såväl utveckling som trygghet och omtanke.Olofströms kommuns kostenhet underställd utbildningsnämnden, söker en produktionsledare till vårt centralkök på Ekerydsskolan.Kostenheten levererar måltidstjänster till grundskolan, gymnasieskolan, förskolan, fritidshem samt till socialförvaltningens olika verksamhetsområden.För närvarande finns tre centralkök, två tillagningskök, ett mottagningskök av kyld mat, sex mottagningskök av varm mat, samt ett antal mindre mottagningsenheter ute på förskolor.Tillsammans produceras ca 3000 portioner per dag av 33 köksanställda.Centralköket på Ekeryd som för närvarande har 9 personer anställda, producerar dagligen middag och kvällsmål till omsorgstagare på socialförvaltningens gruppbostäder och till det omsorgstagare som är beviljade matdistribution.I centralköket sker även produktion till skolor, varav en intern samt även till ett mindre antal förskolor. Sammanlagt producerar centralköket ca 1200-1500 portioner till lunch och ca 120 kompletta kvällsmat.Arbetsuppgifter I produktionsledarjobbet ingår produktion och administration.Produktionsledaren rapporterar direkt till kostchefen och ingår i kostenhetens samrådsgrupp. Du som person är rak, tydlig och övertygande arbetsledare som har förmåga att skapa engagemang och delaktigehet samt är positiv och glad.Du är kommunikativ och kommunicerar på ett förtroendeingivande sätt med kökspersonalen och externa intressenter.Du är en god lagspelare som motiverar och entusiasmerar dina medarebetare och kollegor.Samtidigt som du är modig, kan fatta beslut och sedan få saker genomförda och uppföljda.Du är driftig och vill verka för förändring och förbättring inom kommunens kostenhets verksamhetsområden.Du ska ha förståelse och arbetar för helheten.Du ska vara bekant med olika produktionsmetoder och behärska rätt metodik och teknik i en måltidsproduktions alla led.Att behärska livsmedleshygien och datakunskap.Att kunna laga god, näringsriktig och aptitlig mat, både normalkost som specialkost förutsätter vi att du kan.Då vi ställer stora krav på leveranssäkerhet, ingår i tjänsten kritisk granskning av maten som serveras och distribueras, både specialkoster som normalkoster.I tjänsten ingår också ett samarbete med gymnasieskolans kök.Kvalifikationer Kostekonomutbildning eller anan köksutbildning som ar betsgivaren bedömer som likvärdig.Du ska ha dokumenterad arbetserfarenhet från arbetsledning i storhushåll, vara väl förtrogen med möten av såväl informations- som av beslutskaraktär.Vi eftersträvar etnisk mångfald och vill gärna ha manliga sökande, för att få en jämnare könsfördelning på vår arbetsplats.Körkort samt tillgång till bil erfordras.Tjänstbarhetsintyg erfordras och lämnas vid anmodan.

Sammanfattning

Liknande jobb


Pizza chef

21 april 2024

kok och pizzabagare

23 februari 2024

30 januari 2024

25 januari 2024